Prodaja Kuća Na Moru Do 20.000 Eura - Tehnopolis

Prodaja Kuća Na Moru Do 20.000 Eura

Prodaja Kuća Na Moru Do 20.000 Eura

San mnogih ljudi je da poseduju kuću na moru. Nekoliko metara udaljeni od plaže, sa pogledom na tirkizno more, uživanje u suncu i mirisu soli. Međutim, za većinu ljudi, kupovina kuće na moru može biti skupa i nedostižna. Srećom, postoji mogućnost da se kuća na moru kupi za manje od 20.000 eura.

U ovom članku, predstavićemo vam najbolje ponude za prodaju kuća na moru koje se mogu naći u ovoj cenovnoj kategoriji. Ove kuće su idealne za one koji žele da provedu letnji odmor ili vikend u opuštanju i miru. Mnoge od ovih kuća se nalaze u prijatnim ribarskim selima ili malim primorskim gradovima, gde možete uživati u lokalnoj kuhinji i tradiciji.

Saveti za kupovinu kuće na moru do 20.000 eura:

1. Istražite tržište: Pre nego što se upustite u kupovinu kuće na moru, važno je da se informišete o trenutnom stanju tržišta nekretnina. Pronađite oglasne sajtove i agencije koje se specijalizuju za prodaju nekretnina na moru i proučite ponude.

2. Usporedite lokacije: Prilikom odabira kuće na moru, važno je da razmotrite lokaciju. Da li želite mirno i tiho mesto za odmor ili želite biti blizu gradskih sadržaja i plaža? Usporedite različite lokacije kako biste pronašli onu koja najbolje odgovara vašim potrebama.

3. Proverite stanje nekretnine: Pre nego što se odlučite na kupovinu kuće, obavezno je da je pregledate. Proverite stanje krova, zidova, instalacija i svih drugih bitnih elemenata. Takođe, proverite da li postoje skriveni troškovi ili legalni problemi vezani za nekretninu.

Kupovina kuće na moru do 20.000 eura može biti izuzetno isplativa i pružiti vam mogućnost da uživate u miru i lepoti prirode. Pažljivo proučite ponude i sledite savete kako biste pronašli idealnu kuću za sebe i svoju porodicu.

Contents

Prodaja kuća na moru do 20.000 eura

Najbolje ponude i saveti

Da li sanjate o sopstvenoj kući na moru? Na sreću, postoji mnogo kuća koje se mogu kupiti po pristupačnoj ceni odniske 20.000 eura. Evo nekoliko najboljih ponuda koje možete pronaći na tržištu:

 • Kuća u slikovitom primorskom selu – Ova kuća se nalazi u prelepom primorskom selu, svega nekoliko kilometara udaljeno od plaže. Kuća ima prostranu terasu sa pogledom na more, kao i dvorište sa sadnicama mediteranskog bilja. Cena ove kuće je samo 15.000 eura.
 • Vikendica blizu plaže – Ova vikendica je idealna za one koji vole mir i tišinu. Nalazi se na samo nekoliko minuta hoda od plaže i ima predivan pogled na more. Iako ima malu površinu, ova kuća je vrlo funkcionalna i udobna. Cena ove vikendice je 18.000 eura.
 • Renovirana kuća u starom gradu – Ova kuća ima autentičan šarm i nalazi se u starom gradu. Renovirana je sa pažnjom i ukusom, sa zadržavanjem tradicionalnih detalja. Pored toga, kuća ima terasu sa pogledom na more. Cena ove kuće je 17.500 eura.

Ako razmišljate o kupovini kuće na moru, evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći:

 1. Postavite budžet – Pre nego što krenete u potragu, odredite koliko novca ste spremni da potrošite na kuću. Budžetiranje će vam pomoći da se fokusirate na kuće koje su u vašem cenovnom rasponu.
 2. Istražite lokacije – Razmislite o lokaciji koju želite da pronađete kuću. Da li želite da bude blizu plaže ili možda u mirnom selu? Istražite različite lokacije kako biste pronašli onu koja vam najviše odgovara.
 3. Razmislite o potrebama – Da li vam je potrebna kuća sa nekoliko spavaćih soba ili jednostavna vikendica? Razmislite o svojim potrebama i prioritetima pre nego što donesete odluku.
 4. Konsultujte se sa agencijom za nekretnine – Konsultacija sa agencijom za nekretnine može vam pomoći da pronađete najbolje ponude i dobijete stručne savete.

Nadam se da će vam ovi saveti pomoći u potrazi za kućom na moru po pristupačnoj ceni. Srećno sa pronalaženjem vašeg idealnog morskog doma!

Najbolje ponude kuća na moru do 20.000 eura

1. Kuća u malom ribarskom selu

Ova kuća se nalazi u malom ribarskom selu na obali Jadranskog mora. Ima ukupno 4 sobe, prelepu terasu i dvorište sa pogledom na more. Cena ove kuće je samo 15.000 eura. Ovo je odlična prilika za sve ljubitelje mirnih i idiličnih mesta za odmor.

2. Renovirana vikendica na plaži

Ova renovirana vikendica se nalazi direktno na plaži, što je čini idealnom za ljubitelje sunca i mora. Kuća ima 2 spavaće sobe, prostranu kuhinju i dnevni boravak sa pogledom na more. Cena ove vikendice je samo 18.000 eura. Uz to, neposredna blizina plaže čini ovu kuću izvanrednim izborom za porodice sa decom.

3. Apartman sa bazenom

Ovaj apartman se nalazi u luksuznoj vili sa bazenom. Ima 1 spavaću sobu, odvojenu kuhinju i dnevni boravak sa terasom. Pored bazena vila ima i veliko dvorište sa roštiljem. Cena ovog apartmana je samo 20.000 eura. Ovo je odlična prilika za sve one koji žele da uživaju u udobnosti i luksuzu tokom letnjeg odmora.

4. Rustikalna kuća u starom gradu

Ova rustikalna kuća smeštena je u starom gradu, sazidana u tradicionalnom mediteranskom stilu. Kuća ima 3 spavaće sobe, terasu sa pogledom na more i prelepo uređeno dvorište. Cena ove kuće je samo 17.000 eura. Ovo je idealna kuća za sve one koji vole da osete duh prošlosti dok uživaju u blizini plaže.

Cenovni pregled kuća na moru do 20.000 eura
Kuća Cena(eur)
Kuća u malom ribarskom selu 15.000
Renovirana vikendica na plaži 18.000
Apartman sa bazenom 20.000
Rustikalna kuća u starom gradu 17.000

Kako kupiti kuću na moru do 20.000 eura

Ako želite da kupite kuću na moru, ali imate ograničen budžet od 20.000 eura, postoji nekoliko koraka koje možete pratiti kako biste pronašli i kupili idealno mesto za sebe.

1. Postavite prioritete

 • Jasno definišite svoje prioritete i potrebe. Da li želite kuću u blizini plaže, sa pogledom na more ili sa velikim dvorištem?
 • Razmislite o veličini kuće i broju soba koje vam trebaju.
 • Takođe, razmislite o udaljenosti od gradova, prodavnica i drugih važnih objekata.

2. Istražite lokalne oglase

Pregledajte lokalne oglase, kako online tako i štampane, kako biste pronašli kuće koje su u vašem cenovnom rasponu.

Pripremite listu sa potencijalnim kućama, beležeći cenu, lokaciju i druge relevantne informacije.

3. Obiđite potencijalne kuće

 1. Zakažite termine za obilazak kuća koje su vam zainteresovale.
 2. Prilikom obilaska kuće, pažljivo pregledajte stanje objekta i pitajte prodavca sve što vas zanima.
 3. Ako je moguće, prošetajte se po okolini kako biste se upoznali sa susedstvom i mogućnostima koje pruža.

4. Proverite pravnu situaciju

Pre nego što se odlučite za kupovinu, obavezno proverite pravnu situaciju oko objekta. Uverite se da je kuća legalna i da nema nikakvih tereta ili dugova na njoj.

Takođe, proverite da li su svi potrebni dokumenti (kao što su vlasnički list i građevinska dozvola) u redu.

5. Dogovorite se o ceni

Kada pronađete kuću koja vam odgovara, pregovarajte o ceni sa prodavcem. Budžetiranje je ključno u ovom koraku, kako biste se uverili da nećete izaći iznad svog budžeta od 20.000 eura.

6. Zaključite kupoprodajni ugovor

Kada postignete dogovor o ceni, zaključite kupoprodajni ugovor sa vlasnikom ili agentom za nekretnine. Uverite se da su svi uslovi i detalji kupovine jasno navedeni u ugovoru.

7. Podnesite zahtev za notarsko overavanje

Nakon zaključenja ugovora, podnesite zahtev za notarsko overavanje kako biste zvanično postali vlasnik kuće. Ovo je važan korak kako biste zaštitili svoje interese i osigurali pravno vlasništvo nad kućom.

8. Pripazite na dodatne troškove

Kod kupovine kuće, uvek se pripazite na dodatne troškove kao što su porez na promet nepokretnosti, advokatske usluge, troškovi premije osiguranja i sl. Uvek računajte sa tim troškovima kako biste bili sigurni da vam budžet od 20.000 eura neće biti prekoračen.

Prateći ove korake, možete uspešno kupiti kuću na moru do 20.000 eura i uživati u svom idealnom mestu za odmor.

Šta treba da znate pre kupovine kuće na moru do 20.000 eura

 1. Lokacija je ključna

  Pre nego što krenete u potragu za kućom na moru, razmislite o kojoj oblasti želite da bude reč. Želite li mirno priobalno mesto ili živopisno turističko odredište? Razmislite o tome kakve sadržaje želite imati u blizini, kao što su plaže, restorani, prodavnice i ostale pogodnosti.

 2. Proverite pravne aspekte

  Pre nego što se obavežete na kupovinu bilo koje nekretnine, važno je proveriti sve pravne aspekte. Obavezno proučite sve dokumente, uključujući dozvole za izgradnju, vlasnički list i druge relevantne papire. Takođe, preporučljivo je angažovati advokata specijalizovanog za nekretnine kako bi se osigurali da je proces kupovine pravno ispravan.

 3. Budžet za renoviranje

  Kuća koja košta manje od 20.000 eura verovatno će zahtevati neke vrste popravke ili renoviranja. Pre nego što se obavežete na kupovinu, procenite koliko bi vas koštalo renoviranje i da li to možete da priuštite. Takođe, proverite da li postoji mogućnost dobijanja subvencija ili kredita za obnovu kuće.

 4. Proverite infrastrukturu

  Proverite da li kuća ima pristup vodi, struji i kanalizaciji. Ovo su ključni faktori koji utiču na udobnost i funkcionalnost kuće. Takođe, proverite pristupnost kuće putem asfaltiranog puta i da li postoji parking prostor.

 5. Razmislite o dugoročnom planu

  Pre nego što kupite kuću na moru, razmislite o tome kako je planirate koristiti u budućnosti. Da li želite da je koristite samo za odmor ili biste je možda iznajmljivali? Takođe razmislite o mogućnostima dalje prodaje i vrednosti nekretnine na dugi rok.

Različite lokacije za kupovinu kuća na moru do 20.000 eura

Otok Krk

Otok Krk je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Hrvatskoj, a može se naći kuće na moru do 20.000 eura. Otok nudi predivne plaže, kristalno čisto more i mnoge aktivnosti za turiste. Osim toga, Krk ima dobru infrastrukturu, što ga čini privlačnim za investiciju i kupovinu nekretnine.

Zadar

Zadar je poznat po svojoj bogatoj povijesti i predivnom starom gradu. Ovdje možete pronaći kuće na moru po pristupačnim cijenama. Zadar je također popularan turistički centar s brojnim atrakcijama poput Pozdrava Suncu i Morskih orgulja. Kupovina kuće u Zadru može biti privlačna opcija za one koji traže mirno mjesto za odmor.

Otok Pag

Otok Pag je poznat po svojoj živahnim plažama i noćnom životu. Međutim, također možete pronaći kuće na mirnim dijelovima otoka po povoljnim cijenama. Pag je također poznat po svojoj ukusnoj paškoj janjetini i tradicionalnom paškom siru. Ako tražite kuću na moru i život pun zabave, Pag može biti pravi izbor.

Šibenik

Šibenik je jedan od najstarijih gradova u Hrvatskoj s bogatom kulturnom baštinom. Grad nudi prekrasne uvale, otoke i nacionalne parkove u blizini. Kuće na moru u Šibeniku su pristupačne, a grad nudi i dobru infrastrukturu, pogodnu za život ili turizam. Šibenik je također poznat po svom Međunarodnom dječjem festivalu, koji privlači veliki broj posjetitelja svake godine.

Pelješac

Pelješac je poluotok koji se proteže uzduž južne obale Hrvatske. Ovdje možete pronaći mnoge lijepo uređene kuće na moru po pristupačnim cijenama. Pelješac je poznat po svojim vinogradima i maslinicima, a također nudi prekrasne plaže i mirno okruženje. Kupovina kuće na Pelješcu može biti idealan način za uživanje u ljepotama prirode i uživanje u mirnom mediteranskom stilu života.

Lokacija Cijena Površina
Otok Krk 15.000 eura 100 m2
Zadar 18.000 eura 80 m2
Otok Pag 16.000 eura 120 m2
Šibenik 19.000 eura 90 m2
Pelješac 17.000 eura 110 m2

Na šta treba obratiti pažnju pri kupovini kuće na moru do 20.000 eura

Kupovina kuće na moru može biti velika investicija, pa je važno da budete oprezni i dobro informirani pre nego što donesete odluku. Ako tražite kuću na moru do 20.000 eura, imajte na umu da su to najčešće mali, skromni objekti koji zahtevaju dodatnu pažnju prilikom kupovine. Evo nekoliko stvari na koje treba obratiti pažnju:

Lokacija

Lokacija je ključni faktor pri odabiru kuće na moru. Postavite si pitanje: da li želite kuću blizu plaže, u mirnom naselju ili možda u blizini turističkog centra? Takođe, razmislite o udaljenosti od osnovnih sadržaja kao što su prodavnice, restorani i zdravstveni centri.

Stanje kuće

Pri kupovini kuće do 20.000 eura, vrlo je verovatno da ćete naići na objekte koji zahtevaju renoviranje ili popravke. Stoga, pažljivo pregledajte stanje kuće i procenite koliko će vas koštati popravke i renoviranje. Nađite profesionalnog inspektora koji može proceniti stanje objekta i pružiti vam realnu sliku o troškovima i potencijalnim problemima.

Papiri i dozvole

Kada kupujete kuću na moru, obavezno proverite da li su svi papiri i dozvole u redu. To uključuje vlasničke listove, lokacijske dozvole, građevinske dozvole i sve druge relevantne dokumente. Obratite se lokalnim vlastima ili angažujte pravnog savetnika koji će vam pomoći da proverite sve papire.

Pravni aspekti

Pravni aspekti kupovine kuće na moru mogu biti komplikovani, posebno ako niste državljanin zemlje u kojoj kupujete kuću. Obratite se stručnom advokatu koji je upoznat s lokalnim zakonima i može vam pomoći da sprovedete kupovinu na pravilan način.

Troškovi održavanja

Nemojte zaboraviti uzeti u obzir troškove održavanja kuće na moru. Odmor će vam biti mnogo lepši ako se ne morate brinuti o održavanju i popravkama tokom cele godine. Proverite koliko će vas koštati osiguranje, porezi, računi za vodu i struju, kao i redovno održavanje vrta i objekta.

Kupovina kuće na moru može biti fantastičan način da svoje letnje avanture pretvorite u realnost. Međutim, pažljivo razmislite o svim navedenim faktorima kako biste bili sigurni da donosite ispravnu odluku i da ćete uživati u svom novom domu na moru. Srećna kupovina!

Finansiranje kupovine kuće na moru do 20.000 eura

Ukoliko želite da kupite kuću na moru do vrednosti od 20.000 eura, postoje različiti načini finansiranja koji vam mogu pomoći da ostvarite ovaj cilj. Evo nekoliko ideja i saveta kako sebi olakšati proces finansiranja kupovine kuće na moru.

1. Štednja

Najjednostavniji način finansiranja kupovine kuće na moru je štednja. Ako redovno odvajate određeni iznos novca svaki mesec, možete stvoriti fond koji će vam omogućiti da kupite kuću bez uzimanja kredita. Bitno je da pravilno planirate svoje štednje kako biste ostvarili svoj cilj u željenom roku.

2. Kredit

Ukoliko ne želite da čekate duže vreme kako biste skupili dovoljno novca, možete razmotriti opciju uzimanja kredita. Banke i druge finansijske institucije nude različite vrste kredita koje možete koristiti za finansiranje kupovine kuće na moru. Pre nego što se odlučite na ovu opciju, proverite uslove kredita i izračunajte svoju sposobnost za otplatu.

3. Partnerstvo

3. Partnerstvo

Ako vam nedostaje novca za kupovinu kuće na moru, možete razmotriti opciju partnerstva sa drugom osobom. Ova osoba može biti prijatelj, član porodice ili poslovni partner. Partnerstvo vam omogućava da podelite troškove kupovine kuće, ali takođe trebate jasno regulisati prava i obaveze svake strane kako biste izbegli potencijalne probleme u budućnosti.

4. Proverite ponude banaka i agencija za nekretnine

Pre nego što se odlučite na određeni način finansiranja, uvek je dobro istražiti ponude banaka i agencija za nekretnine. Banke često imaju različite vrste kredita sa različitim uslovima, pa je važno uporediti ih i pronaći najpovoljniju opciju. Agencije za nekretnine takođe mogu imati posebne ponude i popuste na kuće na moru do određenog iznosa.

5. Razgovarajte sa finansijskim savetnikom

Ako vam je potrebna dodatna pomoć ili savet prilikom finansiranja kupovine kuće na moru, možete se obratiti finansijskom savetniku. Oni su stručnjaci koji mogu analizirati vašu finansijsku situaciju i pružiti vam savete i preporuke. Finansijski savetnik može vam pomoći da pravilno planirate finansiranje i izaberete najbolju opciju za vas.

Kada planirate finansiranje kupovine kuće na moru do 20.000 eura, važno je da budete realni u vezi svojih finansijskih mogućnosti i da pažljivo razmotrite sve opcije pre donošenja odluke. Ova investicija može biti veoma zadovoljavajuća, ali takođe zahteva odgovorno planiranje i upravljanje finansijama.

Saveti za uspešnu kupovinu kuće na moru do 20.000 eura

1. Definišite svoje potrebe i prioritet

Pre nego što krenete u potragu za kućom na moru, važno je definišete svoje potrebe i prioritete. Razmislite o tome koliko soba i kupatila želite, da li želite bazen ili dvorište, kao i o lokaciji. Odlučite se da li želite kuću koja je udaljena od plaže ili volite da budete bliže.

2. Postavite budžet

2. Postavite budžet

Odredite koliko novca ste spremni da uložite u kupovinu kuće na moru. Postavljanje realnog budžeta vam pomaže da se usredsredite na kuće koje su u vašem cenovnom rasponu. U tom budžetu uzimate u obzir i troškove renoviranja ili popravki, ako je potrebno.

3. Istražite tržište

Proučite tržište nekretnina na brojučoj mestu na kom želite da kupite kuću. Istraživanje može uključivati pregledanje oglasa na internetu, angažovanje agenata za nekretnine i razgovor sa lokalnim stanovništvom. Upoznavanje sa tržištem vam pruža bolji uvid u cene i mogućnosti.

4. Pregledajte nekretnine

Obiđite nekretnine koje su vam zanimljive. Pregledajte svaku kuću pažljivo i uzimajte u obzir sve prednosti i nedostatke. Potražite stručno mišljenje ako niste sigurni u stanje kuće ili vrednost.

5. Proverite pravne aspekte

Pre nego što se obavežete na kupovinu, proverite pravne aspekte. Uverite se da je prodavac pravni vlasnik kuće i da nema tereta ili dugova na njoj. Proverite sve neophodne dozvole i dokumente.

6. Pregovarajte

Ne bojte se da pregovarate o ceni kuće. Ako smatrate da je cena previsoka u odnosu na vrednost kuće, pokušajte pregovarati za bolju cenu. Budite spremni da se kompromitujete i tražite najbolju moguću ponudu.

7. Angažujte stručnjake

Pre nego što potpišete kupoprodajni ugovor, angažujte stručnjake za nekretnine i pravne savetnike. Oni će vam pomoći da pregledate dokumente i obezbedite da je proces kupovine kuće na moru do 20.000 eura ispravan.

Pročitajte takođe:
Najpopularnija obalna mesta u Hrvatskoj
Različiti tipovi kuća na moru do 20.000 eura

FAQ:

Koje su najpovoljnije ponude za prodaju kuća na moru do 20.000 eura?

Najpovoljnije ponude za prodaju kuća na moru do 20.000 eura mogu se naći u manjim primorskim gradovima kao što su Dalmacija, Istra ili Kvarner. Neke od najjeftinijih kuća uključuju stare kuće koje zahtijevaju renoviranje ili male kućice u udaljenijim mjestima.

Kakvi su uvjeti i stanje kuća koje se prodaju po cijeni od 20.000 eura?

Kuće koje se prodaju po cijeni od 20.000 eura obično zahtijevaju neka ulaganja ili renoviranje. Većina tih kuća je starija i ima osnovne uvjete za stanovanje, ali mogu trebati popravak ili modernizaciju.

Koje su lokacije najpogodnije za pronalaženje kuća na moru do 20.000 eura?

Najpogodnije lokacije za pronalaženje kuća na moru do 20.000 eura su manja primorska mjesta koja nisu toliko popularna među turistima. Tu su Dalmacija, Istra i Kvarner s nekoliko opcija koje zadovoljavaju tu cijenu.

Koje su prednosti i nedostaci kupnje jeftine kuće na moru?

Prednosti kupnje jeftine kuće na moru uključuju pristupačnu cijenu, mogućnost ulaganja i stvaranja vlastitog kutka na moru. Međutim, nedostaci mogu uključivati potrebu za renoviranjem, udaljenost od većih gradova i turističkih atrakcija te potrebu za dodatnim ulaganjima u održavanje i popravke.

Koliko je realno dobiti kredit ili hipoteku za kupnju kuće na moru do 20.000 eura?

Obzirom na nisku cijenu kuće na moru do 20.000 eura, moguće je da banke neće odobriti kredit za takvu vrstu nekretnine. Postoji mogućnost osiguranja stambenog kredita drugom nekretninom ili uzimanje manjeg iznosa kredita.

Na koje faktore treba obratiti pozornost prilikom kupnje kuće na moru po povoljnoj cijeni?

Kada kupujete kuću na moru po povoljnoj cijeni, trebate obratiti pozornost na lokaciju i udaljenost od mora, stanje kuće i potrebu za renoviranjem, legalnost dokumentacije, mogući troškovi popravaka i održavanja te mogućnost povrata uloženog novca kod eventualne buduće prodaje.