Kako Uplatiti Na Revolut Karticu - Tehnopolis

Kako Uplatiti Na Revolut Karticu

Kako Uplatiti Na Revolut Karticu

Revolut je zaista revolucionarna finansijska usluga koja je promijenila način na koji ljudi šalju i primaju novac. Sa Revolut karticom, možete vršiti plaćanja širom svijeta, bez potrebe za konverzijom valute i plaćanjem dodatnih provizija. Ali kako uplatiti novac na Revolut karticu? U ovom praktičnom vodiču, naučit ćete sve što vam je potrebno kako biste jednostavno i brzo uplatili novac na svoju Revolut karticu.

Korak 1: Prvo što trebate uraditi je preuzeti Revolut aplikaciju na svoj pametni telefon i kreirati svoj Revolut račun. Nakon što ste kreirali račun i verifikovali svoje identifikacione podatke, dobićete svoju Revolut karticu koju možete koristiti za plaćanja širom svijeta.

Korak 2: Nakon što ste dobili svoju Revolut karticu, trebate je povezati sa svojim bankovnim računom ili kreditnom karticom kako biste mogli da je punite novcem. Otvorite Revolut aplikaciju i odaberite opciju “Dodaj novac” ili “Uplati novac” i slijedite uputstva za povezivanje svoje bankovne kartice.

Korak 3: Kada ste uspješno povezali svoju karticu sa Revolutom, možete vršiti uplate na svoju Revolut karticu. Jednostavno odaberite opciju “Uplati novac” u aplikaciji i unesite iznos koji želite uplatiti. Možete uplatiti novac sa svog bankovnog računa ili kreditne kartice, a zatim odabrati “Uplati” kako biste dovršili transakciju.

Savjet: Uvijek provjerite valutu prije uplate na svoju Revolut karticu. Ako koristite drugu valutu, provizija za konverziju može biti primijenjena. Koristite funkcionalnost Revolut aplikacije za konverziju valuta kako biste izbjegli dodatne troškove.

Uplata na Revolut karticu je brza i jednostavna procedura koja vam omogućuje da imate pristup svom novcu bilo gdje i bilo kada. Slijedite ovaj praktični vodič i započnite koristiti svoju Revolut karticu već danas!

Kreiranje i povezivanje Revolut računa

Da biste koristili Revolut karticu, prvo morate kreirati svoj Revolut račun. Evo koraka koje trebate slijediti:

 1. Preuzmite Revolut aplikaciju: Idite na Google Play Store ili App Store i preuzmite Revolut aplikaciju na svoj mobilni uređaj.
 2. Otvorite račun: Nakon preuzimanja aplikacije, otvorite je i slijedite upute za otvaranje Revolut računa. Potrebno je unijeti svoje osobne podatke i odabrati lozinku za pristup računu.
 3. Verifikacija identiteta: Revolut će zatražiti da verificirate svoj identitet radi sigurnosti. Slijedite upute za slanje potrebnih dokumenata kako biste dovršili verifikaciju.
 4. Odaberite valute: Nakon verifikacije, odaberite valute koje želite koristiti na svom Revolut računu. Možete odabrati više valuta i koristiti ih za različite svrhe.
 5. Povežite svoju bankovnu karticu ili račun: Omogućite povezivanje svoje postojeće bankovne kartice ili računa s Revolut računom. To će vam omogućiti jednostavno prebacivanje sredstava između vaših računa.
 6. Prebacite sredstva na Revolut račun: Nakon povezivanja, možete prebaciti sredstva s vaše postojeće bankovne kartice ili računa na Revolut račun. To možete učiniti putem internetskog bankarstva, mobilne aplikacije ili bankomata.

Nakon uspješnog kreiranja i povezivanja Revolut računa, bit ćete spremni koristiti svoju Revolut karticu za brza i sigurna plaćanja, kao i za povlačenje gotovine na bankomatima diljem svijeta.

Napomena: Prije povezivanja svoje bankovne kartice ili računa s Revolutom, provjerite uvjete i provizije koje naplaćuje vaša banka za takve transakcije.

Prebacivanje novca na Revolut račun

Ako želite uplatiti novac na svoj Revolut račun, postoje nekoliko načina da to učinite. Evo nekoliko važnih koraka koje trebate slijediti:

 1. Uplata putem bankovnog računa:

  Jedan od najjednostavnijih načina za prebacivanje novca na Revolut račun je putem bankovnog računa. Da biste to učinili, pratite ove korake:

  • Prijavite se na svoj Revolut račun putem mobilne aplikacije ili web stranice.
  • Idite na odjeljak “Uplatite novac”.
  • Odaberite opciju “SEPA transfer” ili “Međunarodni transfer” ovisno o vašem bankovnom računu.
  • Prikazat će vam se broj računa i IBAN Revolut računa kojem trebate uplatiti novac.
  • Upotrijebite te podatke za pokretanje uplate sa svog bankovnog računa na Revolut račun.
 2. Uplata putem kreditne ili debitne kartice:

  Ako želite uplatiti novac na Revolut račun putem kreditne ili debitne kartice, slijedite ove korake:

  • Prijavite se na svoj Revolut račun putem mobilne aplikacije ili web stranice.
  • Idite na odjeljak “Uplatite novac”.
  • Odaberite opciju “Kreditna kartica” ili “Debitna kartica”.
  • Unesite potrebne podatke o svojoj kartici.
  • Odobrite transakciju i provjerite jesu li svi podaci ispravno uneseni.
  • Pritisnite gumb “Uplatite novac” kako biste dovršili transakciju.
 3. Uplata putem drugog Revolut korisnika:

  Jedna od prednosti korištenja Revoluta je da vam omogućava da primite novac izravno od drugih Revolut korisnika. Evo koraka za primanje novca od drugog korisnika:

  • Prijavite se na svoj Revolut račun putem mobilne aplikacije ili web stranice.
  • Idite na odjeljak “Primajte novac”.
  • Prikazat će vam se vaš QR kod ili broj računa koje možete dijeliti s drugim Revolut korisnicima.
  • Zatražite od drugog korisnika da vam uplati novac koristeći vaš QR kod ili broj računa.
  • Novac će se odmah pojaviti na vašem Revolut računu.
 4. Uplata putem drugih plaćanja:

  Revolut također nudi mogućnost primanja novca putem drugih načina plaćanja, kao što su PayPal ili Apple Pay. Da biste to učinili, slijedite upute na Revolut aplikaciji ili web stranici za integraciju tih usluga s vašim računom.

You might be interested:  Kako Resetirati Perilicu Posuđa Gorenje

Važno je napomenuti da se navedeni koraci mogu promijeniti ovisno o zemlji i metodama plaćanja koje imate na raspolaganju. Stoga je najbolje konzultirati se s Revolut korisničkom podrškom ili pratiti upute na njihovoj službenoj web stranici kako biste bili sigurni da pravilno prebacujete novac na svoj Revolut račun.

Korištenje bankovnog transfera

Jedan od načina na koji možete uplatiti novac na Revolut karticu je putem bankovnog transfera. Evo praktičnog vodiča kako to učiniti:

 • Provjerite valutu vaše Revolut kartice – prije nego što izvršite bankovni transfer, provjerite valutu vaše Revolut kartice. Ukoliko ste otvorili račun u HRK, trebate poslati novac na HRK račun.
 • Pročitajte uputstva – na Revolut aplikaciji pronađite uputstva za uplatu putem bankovnog transfera. Ova uputstva će vam dati sve potrebne informacije o pravilima i procedurama za uplatu.
 • Podaci za uplatu – dobit ćete podatke za uplatu koji uključuju broj računa, IBAN broj, SWIFT/BIC kod i ostale relevantne informacije. Ove informacije koristite prilikom izvršavanja bankovnog transfera.
 • Izvršite bankovni transfer – koristite svoj online bankovni račun ili posjetite najbližu banku kako biste izvršili bankovni transfer. Nakon što unesete podatke za uplatu, potvrdite transfer i sačuvajte potvrdu kao dokaz o uplati.
 • Pratite stanje na Revolut kartici – nakon što izvršite bankovni transfer, stanje na vašoj Revolut kartici će se ažurirati. Ovisno o banci i vrsti transfera, može proći nekoliko sati ili čak nekoliko dana prije nego što novac bude vidljiv na vašem Revolut računu.

Za dodatne informacije ili pomoć, kontaktirajte Revolut korisničku podršku putem aplikacije ili web stranice.

Korištenje kreditne/debitne kartice

Korištenje kreditne/debitne kartice je vrlo jednostavno i praktično. Evo nekoliko savjeta kako možete iskoristiti sve pogodnosti kartica:

1. Online plaćanja

 • Većina trgovina i internetskih usluga prihvaća plaćanja putem kreditnih/debitnih kartica.
 • Prilikom online plaćanja, unesite podatke sa svoje kartice kako biste izvršili plaćanje.
 • Provjerite jesu li web stranice sigurne i imaju li SSL certifikat kako biste zaštitili svoje podatke.

2. Plaćanja na prodajnim mjestima

 • Većina prodajnih mjesta uključujući trgovine, restorane i benzinske postaje prihvaćaju plaćanja putem kreditnih/debitnih kartica.
 • Prilikom plaćanja, umetnite karticu u POS uređaj ili koristite bežičnu NFC tehnologiju za plaćanje dodirivanjem kartice.
 • Slijedite upute na ekranu i unesite PIN kod ukoliko je potrebno.

3. Dostupnost gotovine

 • Većina bankomata omogućuje podizanje novca sa kreditnih/debitnih kartica.
 • Prilikom podizanja gotovine, slijedite upute na bankomatu i unosite potrebne podatke.
 • Učestalo korištenje bankomata koji pripadaju banci odakle dolazi vaša kartica može vam uštedjeti troškove provizija.

4. Sigurnost kartica

 • Nikada ne otkrivajte PIN kod svoje kartice drugim osobama.
 • Aktivirajte SMS ili e-mail obavijesti kako biste dobili obavijest o svakom plaćanju ili povlačenju novca.
 • Ako primijetite neovlašteno korištenje svoje kartice, kontaktirajte banku odmah kako biste prijavili slučaj.

5. Pratite stanje računa

 • Redovito provjeravajte stanje računa putem internetskog bankarstva, mobilne aplikacije ili izvoda.
 • Provjerite jesu li svi troškovi i naplate točni i prijavite eventualne nepravilnosti banci.

Korištenje kreditne/debitne kartice može biti vrlo praktično i sigurno. Slijedite ove savjete kako biste maksimalno iskoristili svoju karticu i izbjegli neugodnosti vezane za bankovne transakcije.

Korištenje aplikacije Revolut

Registracija i prijava

Za korištenje aplikacije Revolut potrebno je prvo preuzeti aplikaciju s Google Play Store-a ili Apple App Store-a. Nakon što ste instalirali aplikaciju, pratite upute na zaslonu kako biste se registrirali za novi korisnički račun. Kada ste se registrirali, možete se prijaviti s unesenim korisničkim podacima.

You might be interested:  Kako Uzimati Kendural C

Dodavanje sredstava na Revolut račun

Da biste uplatili sredstva na svoj Revolut račun, slijedite ove korake:

 1. Prijavite se na svoj Revolut račun.
 2. Kliknite na karticu “Račun”.
 3. Kliknite na gumb “Dodaj novac”.
 4. Odaberite izvor sredstava (npr. bankovni račun, debitna kartica).
 5. Unesite iznos koji želite uplatiti.
 6. Potvrdite uplatu i slijedite daljnje upute.

Nakon uspješnog prebacivanja sredstava na svoj Revolut račun, možete ih koristiti za plaćanje ili prebacivanje drugim korisnicima.

Plaćanje s Revolut karticom

Plaćanje s Revolut karticom vrlo je jednostavno. Evo koraka koje trebate slijediti:

 1. Prijavite se na svoj Revolut račun.
 2. Kliknite na karticu “Kartice”.
 3. Odaberite karticu koju želite koristiti (npr. fizička kartica, virtualna kartica).
 4. Unesite podatke o primatelju plaćanja (npr. broj kartice, iznos).
 5. Potvrdite plaćanje i slijedite daljnje upute ili autorizacijske korake (npr. unos PIN-a, potvrda s otiskom prsta).

Revolut kartica podržava plaćanja u mnogim valutama i na različitim mjestima širom svijeta.

Pregled transakcija i financijske analize

Aplikacija Revolut omogućuje pregled svih transakcija na vašem računu. Da biste pristupili tim informacijama, slijedite ove korake:

 1. Prijavite se na svoj Revolut račun.
 2. Kliknite na karticu “Transakcije”.
 3. Pregledajte popis svih transakcija na svom računu.

Također možete koristiti alate za financijsku analizu koje pruža aplikacija Revolut kako biste pratili svoje troškove i planirali budžet.

Prijenos sredstava drugim korisnicima Revolut računa

Da biste prenijeli sredstva drugim korisnicima Revolut računa, slijedite ove korake:

 1. Prijavite se na svoj Revolut račun.
 2. Kliknite na karticu “Prijenos novca”.
 3. Unesite podatke o primatelju (npr. broj telefona, korisničko ime).
 4. Odaberite valutu i iznos sredstava koje želite prenijeti.
 5. Potvrdite prijenos i slijedite daljnje upute.

Prijenos sredstava drugim korisnicima Revolut računa obično je brz i jednostavan.

Sigurnost i postavke računa

Aplikacija Revolut pruža niz sigurnosnih značajki i postavki računa koje možete prilagoditi prema svojim potrebama. Evo nekih od tih značajki:

 • Postavljanje PIN-a ili otiska prsta za autorizaciju plaćanja.
 • Prikaz obavijesti o transakcijama.
 • Blokiranje kartice u slučaju gubitka ili krađe.
 • Postavljanje limita potrošnje.
 • Omogućavanje ili onemogućavanje plaćanja na internetu.

Preporučuje se da pregledate postavke računa i aktivirate sve sigurnosne značajke kako biste osigurali najveću moguću zaštitu svog Revolut računa.

Podrška i korisničko iskustvo

Aplikacija Revolut nudi podršku putem svog korisničkog centra. Ako imate pitanja ili problema, možete posjetiti njihovu web stranicu ili se obratiti putem e-pošte ili društvenih mreža. Revolut također redovito ažurira svoju aplikaciju kako bi poboljšao korisničko iskustvo i dodao nove funkcionalnosti.

Zaključak

Zaključak

Aplikacija Revolut pruža korisnicima fleksibilnost i jednostavnost upravljanja svojim financijama. Bez obzira jeste li u svojoj domovini ili na putovanju, Revolut kartica i aplikacija omogućuju vam brze i sigurne financijske transakcije. Slijedite ove korake i savjete kako biste što bolje iskoristili mogućnosti koje pruža Revolut.

Uplata gotovine na Revolut račun

Kada koristite Revolut karticu, možda ćete se pitati kako uplatiti gotovinu na svoj Revolut račun. Iako Revolut nije tradicionalna banka, postoji nekoliko načina na koje možete uplatiti gotovinu na svoj Revolut račun.

Promjena valute

Jedan od načina za uplatu gotovine na Revolut račun je promjena valute u aplikaciji. Možete uplatiti gotovinu na račun tako što ćete promijeniti valutu koju imate u svojem novčaniku u aplikaciji Revolut. Kada promijenite valutu, novac će biti automatski prebačen na vaš Revolut račun.

Koristite lokalnu bankomat

Druga opcija je korištenje lokalnog bankomata za podizanje gotovine i prebacivanje na svoj Revolut račun. Da biste to učinili, potrebno je da uključite karticu u bankomat i slijedite upute na zaslonu. Na bankomatu ćete morati unijeti iznos koji želite prebaciti na svoj Revolut račun, a zatim slijediti upute za izvršenje transakcije.

Koristite bankovni transfer

Jedan od najčešćih načina uplate gotovine na Revolut račun je putem bankovnog transfera. Možete uplatiti gotovinu na svoj Revolut račun tako što ćete koristiti broj računa i informacije o primatelju koje vam je pružio Revolut. U svom online bankovnom računu odaberite opciju za bankovni transfer i unesite potrebne podatke kako biste izvršili uplatu.

Ukratko

 • Promijenite valutu u aplikaciji kako biste uplatili gotovinu na Revolut račun.
 • Podignite gotovinu s lokalnog bankomata i prebacite je na Revolut račun.
 • Koristite bankovni transfer kako biste uplatili gotovinu na Revolut račun.

Sada kad znate nekoliko načina kako uplatiti gotovinu na svoj Revolut račun, možete jednostavno nastaviti koristiti svoju karticu i upravljati svojim financijama na brz i jednostavan način.

Kako koristiti Revolut karticu za plaćanje

 • 1. Preuzmite Revolut aplikaciju sa Google Play Store ili Apple App Store i otvorite korisnički račun.
 • 2. Povežite svoju Revolut karticu sa svojim bankovnim računom ili kreditnom karticom.
 • 3. U aplikaciji odaberite opciju “Plaćanje” ili “Kupovina”.

Online plaćanje

Za online plaćanje koristite podatke sa svoje Revolut kartice:

 1. Ukoliko je potrebno, unesite broj kartice, datum isteka i CVV kod.
 2. Kada zaprimite potvrdu plaćanja, aplikacija će vam poslati obavijest o uspješnoj transakciji.
You might be interested:  Razlozi zbog kojih Fra Ivo Pavić ne može ući u Hrvatsku

Plaćanje u trgovinama

Za plaćanje u trgovinama, pratite ove korake:

 1. Otvorite Revolut aplikaciju i dohvatite QR kod.
 2. Pokažite QR kod prodavcu koji će ga skenirati koristeći svoj terminal za plaćanje.
 3. Potvrdite iznos transakcije i slijedite upute na zaslonu aplikacije.
 4. Kada se transakcija obavi, aplikacija će vam poslati obavijest o uspješnom plaćanju.

Mogućnosti plaćanja s Revolut karticom

Pored standardnih načina plaćanja, Revolut kartica nudi i neke dodatne mogućnosti:

 • Plaćanje u stranim valutama: Revolut kartica podržava plaćanja u više od 150 valuta sa značajnim povoljnostima za međunarodna putovanja.
 • Prihvaćanje platnih transakcija: Revolut kartice mogu se koristiti za primanje sredstava sa drugih Revolut korisnika ili drugih korisnika kartica preko opcije “Prijenos” u aplikaciji.

Kao alternativu tradicionalnim bankovnim uslugama, Revolut kartica omogućava brze, sigurne i praktične načine plaćanja kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

Savjeti za sigurne uplate na Revolut karticu

Uplate na Revolut karticu mogu biti brze i jednostavnije nego ikada prije, ali važno je da se pridržavate nekoliko sigurnosnih savjeta kako biste zaštitili svoj novac i podatke.

Kupujte s pouzdanih izvora

Kada koristite Revolut karticu za online kupovinu, uvijek provjerite da li je web stranica ili prodavatelj pouzdan. Pobrinite se da ima dobru reputaciju i koristi siguran način plaćanja. Nikada ne pristajte na plaćanje putem nepoznatih ili sumnjivih platformi.

Koristite jake lozinke

Koristite jake lozinke

Kada postavljate svoj Revolut račun, uvijek odaberite jaku lozinku koju nije lako pogoditi. Koristite kombinaciju velikih i malih slova, brojeva i posebnih znakova. Nikada ne dijelite svoju lozinku s drugima i redovito je mijenjajte kako biste održali svoj račun sigurnim.

Pazite na phishing

Budite oprezni s email porukama ili porukama na društvenim mrežama koje tvrde da su od Revoluta. Revolut nikada neće tražiti vaše osobne podatke ili lozinku putem emaila ili društvenih mreža. Ako dobijete sumnjivu poruku, nemojte klikati na linkove ili davati informacije. Umjesto toga, izravno posjetite službenu web stranicu Revoluta i kontaktirajte njihovu podršku.

Provjerite izvode

Redovito pregledavajte izvode s Revolut kartice kako biste provjerili sve transakcije i sumnjive aktivnosti. Ako primijetite nešto neobično, odmah kontaktirajte Revolut podršku i prijavite problem.

Koristite dvofaktornu autentifikaciju

Dvofaktorna autentifikacija dodatni je sloj sigurnosti koji možete uključiti na svom Revolut računu. Kada je omogućena, trebat ćete unijeti dodatni jednokratni kôd koji će vam biti poslan putem SMS-a ili aplikacije za autentifikaciju prije nego što pristupite računu. To pomaže spriječiti neovlašten pristup čak i ako netko sazna vašu lozinku.

Slijedeći ove savjete, možete sigurno koristiti Revolut karticu za uplate i transakcije, znajući da su vaš novac i podaci zaštićeni. Uvijek budite pažljivi i oprezni kako biste se zaštitili od prijevara i zloupotreba.

FAQ:

Koje su dostupne opcije za uplatu na Revolut karticu?

Postoje različite opcije za uplatu na Revolut karticu. Možete uplatiti novac s bankovnog računa, kreditne kartice ili putem aplikacije Revolut. Također, možete prenijeti novac s drugog Revolut računa ili putem bankovnog transfera.

Koje su koraci za uplatu novca na Revolut karticu putem bankovnog transfera?

Da biste uplatili novac na Revolut karticu putem bankovnog transfera, prvo trebate otvoriti aplikaciju Revolut i otići na odjeljak za uplate. Tamo ćete naći sve potrebne informacije za transfer, uključujući IBAN i SWIFT/BIC kod. Nakon što primate informacije o transferu, možete provesti transfer iz svog bankovnog računa na Revolut karticu.

Treba li plaćati naknadu prilikom uplate na Revolut karticu?

Većina uplata na Revolut karticu neće biti naplaćena, ali neke vrste transfera mogu imati naknadu. Na primjer, ako vršite transfer novca s kartice koja je iz druge zemlje, možda ćete morati platiti određenu naknadu. Prije nego što izvršite uplatu, provjerite uvjete i naknade koje se primjenjuju na određeni tip uplate.

Mogu li koristiti kreditnu karticu za uplatu na Revolut karticu?

Da, možete koristiti kreditnu karticu za uplatu na Revolut karticu. Jednostavno dodajte kreditnu karticu u svoj Revolut račun i odaberite tu opciju prilikom uplate. Imajte na umu da neke kreditne kartice mogu imati naknadu za transfer novca na Revolut karticu, pa provjerite uvjete svoje kreditne kartice prije uplate.

Treba li vrijeme za obradu uplate na Revolut karticu?

Vrijeme obrade uplate na Revolut karticu može varirati ovisno o vrsti uplate i zemlji iz koje dolazi. U većini slučajeva, uplata se odrađuje instantno. Međutim, kod bankovnih transfera može biti potrebno nekoliko radnih dana prije nego što se novac pojavi na vašoj Revolut kartici.

Koje su prednosti korištenja Revolut kartice za uplate?

Revolut kartica nudi brojne prednosti kada je u pitanju uplata novca. Prvo, korisnici mogu uživati u povoljnim deviznim tečajevima prilikom uplata u stranim valutama. Također, uplate na Revolut karticu obično su brze i jednostavne, s minimalnim naknadama. Revolut također pruža korisnicima mogućnost slanja novca bilo gdje u svijetu putem aplikacije, te praćenje svih transakcija u stvarnom vremenu.