Što Se Smije Nositi U Avion Ryanair - Tehnopolis

Što Se Smije Nositi U Avion Ryanair

Što Se Smije Nositi U Avion Ryanair

Ryanair je irska niskotarifna avio-kompanija koja je poznata po svojim niskim cijenama karata i strogoj politici prtljage. Prije nego što krenete na let s Ryanairom, važno je znati što smijete nositi u avionu kako biste izbjegli nepotrebne probleme na aerodromu. Ovaj članak će vam pružiti sve potrebne informacije o pravilima i ograničenjima prtljage na letovima Ryanaira.

Prvo pravilo prtljage Ryanaira odnosi se na dimenzije i težinu ručne prtljage. Ryanair vam omogućuje da besplatno ponesete jedan komad ručne prtljage maksimalnih dimenzija 40 cm x 20 cm x 25 cm i maksimalne težine od 10 kg. Ova prtljaga mora stati ispod sjedala ispred vas. Ako imate veću ručnu prtljagu, poput ruksaka ili torbe, morat ćete je staviti u pretinac za prtljagu iznad glave i platiti doplatu za prioritetno ukrcavanje kako biste osigurali da imate prostora za nju.

Drugo pravilo prtljage Ryanaira odnosi se na zabranjene predmete koji se ne smiju nositi u avionu. Ovo uključuje oštre predmete poput noževa, škara, klica i šiljaka, kao i bilo kakve tekućine koje nisu u malim količinama i u plastičnoj vrećici. Također je zabranjeno nositi zapaljive ili eksplozivne tvari, kao i opasne kemikalije ili otrove. Ako imate bilo kakva pitanja o tome što smijete nositi, uvijek je najbolje provjeriti s Ryanairom prije putovanja kako biste izbjegli potencijalne probleme.

Pravila i ograničenja nošenja predmeta u avionu Ryanair

 • Ručna prtljaga: Svaki putnik može ponijeti jednu komad ručne prtljage veličine 40 cm x 20 cm x 25 cm.
 • Dodatak za nošenje: Putnici mogu ponijeti i dodatak za nošenje veličine 35 cm x 20 cm x 20 cm, kao što su torba za laptop ili ženska torba.
 • Težina: Težina ručne prtljage i dodatka za nošenje ne smije prelaziti 10 kg.

Predmeti koji se ne smiju nositi u ručnoj prtljazi:

 • Oružje, uključujući vatreno oružje i sve vrste oštrih predmeta.
 • Eksplozivi i pirotehnički materijali.
 • Tečnosti i kreme u posudama većima od 100 ml, osim ako se nalaze u vrećici za provjeru.
 • Zapaljive tvari i kemikalije.

Dodatne informacije:

 • Putnici moraju provjeriti moguća ograničenja i pravila za prtljagu na odredištu.
 • Pravila i ograničenja se mogu mijenjati, stoga je važno redovito provjeravati ažuriranja prije puta.
 • Ako putnik ima više od dopuštenog broja komada predmeta, morat će ih provjeriti kao registriranu prtljagu.
 • Tijekom leta, putnici trebaju imati ručnu prtljagu na dohvat ruke i pridržavati se svih sigurnosnih uputa posade.

Pravila i ograničenja nošenja predmeta u avionu Ryanair mogu biti različita za svaku liniju aviona. Stoga je važno provjeriti s Ryanairom prije puta.

Prostor u kabini za odlaganje

Prostor u kabini za odlaganje

 • Putnici Ryanair-a mogu unijeti samo jedan komad ručne prtljage u kabini aviona.
 • Dimenzije ručne prtljage ne smiju prelaziti 55x40x20 cm.
 • Dodatna ograničenja mogu važiti za veće ogrtače, kišobrane, fotoaparate, planinarsku opremu i sl. U tim slučajevima, najbolje je provjeriti s pružateljem usluge prije putovanja.
 • Prostor za odlaganje prtljage u kabini je ograničen i putnici moraju biti svjesni da se njihova prtljaga može preusmjeriti u odjeljak za prtljagu u trupu aviona.
You might be interested:  Laksativ Koji Odmah Djeluje

Ukoliko je prostor za odlaganje prtljage u kabini već popunjen, Ryanair će odlučiti hoće li putnike preusmjeriti u odjeljak za prtljagu u trupu aviona. U takvim situacijama, putnici će biti obaviješteni prije polijetanja. Putnici će moći preuzeti ručne predmete s trake za prtljagu neposredno po slijetanju.

Ukoliko ručna prtljaga ne zadovoljava dimenzije ili težinske zahtjeve, putnici bi trebali biti spremni platiti dodatne naknade ili, u najgorem slučaju, predati prtljagu u odjeljak za prtljagu u trupu aviona.

Važno je napomenuti da se uvjeti i pravila vezana uz ručnu prtljagu mogu mijenjati, stoga je pametno provjeriti najnovije informacije prije puta.

Dozvoljene dimenzije ručne prtljage

Prilikom putovanja s Ryanairom, važno je pridržavati se određenih pravila kada je u pitanju dimenzija vaše ručne prtljage kako biste je mogli nositi s vama u avionu. Svi putnici imaju pravo donijeti jedan komad ručne prtljage koji će biti besplatno smješten u prostoru iznad sjedala ili ispod prednjeg sjedala.

Dimenzije dozvoljene ručne prtljage kod Ryanaira su:

 • Visina: maksimalno 40 cm
 • Širina: maksimalno 25 cm
 • Dubina: maksimalno 20 cm

Prilikom provjere dimenzija ručne prtljage, upotrebljava se okvir za mjeru koji je postavljen na otvoru u prolazu. Vaša prtljaga mora se moći slobodno smjestiti unutar tog okvira kako bi bila prihvaćena kao ručna prtljaga.

Uzimajući u obzir ove dimenzije, bit će vam omogućeno da ručno prtljagu nosite sa sobom u kabini aviona, što je vrlo praktično i ugodno. Također, imajte na umu da vrijedi ograničenje od jednog komada ručne prtljage po putniku. Ako vaša prtljaga ne odgovara ovim dimenzijama, bit ćete upućeni na dodatnu naplatu ili na prijavu prtljage u podrumsku prostoriju aviona. Stoga je važno pažljivo provjeriti dimenzije prije putovanja kako biste izbjegli neugodnosti i dodatne troškove.

Ograničenja u vezi težine ručne prtljage

Kada putujete avionom Ryanair, postoje određena ograničenja u vezi težine vaše ručne prtljage koje morate poštivati. Ova ograničenja važe kako za putnike s osnovnom tarifom, tako i za putnike s tarifama Plus, Flexi Plus i Family Plus.

Težina i dimenzije ručne prtljage

Maksimalna dopuštena težina ručne prtljage za sve putnike iznosi 10 kilograma. Ova težina uključuje težinu svih predmeta koje nosite sa sobom, uključujući torbu ili ruksak.

Pored težine, postoji i ograničenje za dimenzije ručne prtljage. Maksimalne dimenzije su 40 cm x 20 cm x 25 cm. Ove dimenzije primjenjuju se na sve putnike, osim putnika sa tarifom Flexi Plus ili Family Plus koji imaju pravo na dodatnih 10 cm u visini (ukupno 40 cm x 20 cm x 35 cm).

Prtljaga koja se ne može nositi u avionu

Osim gore navedenih ograničenja, postoje i određene stvari koje ne smijete nositi u ručnoj prtljazi. To uključuje oštre ili opasne predmete koji bi mogli nanijeti štetu drugim putnicima ili posadi aviona. Ovo uključuje noževe, škare, kišobrane sa oštrim vrhom, pištolje i eksplozive.

Jednom kada ste svjesni ograničenja u vezi težine i dimenzija ručne prtljage, možete se pripremiti na putovanje avionom Ryanair bez problema sa prtljagom.

Nepoželjne i zabranjene stavke u ručnoj prtljazi

Nepoželjne i zabranjene stavke u ručnoj prtljazi

Prije nego što krenete na putovanje avionom Ryanair, važno je biti svjestan stavki koje su nepoželjne ili zabranjene u ručnoj prtljazi. Ova pravila postavljaju sigurnosne standarde i osiguravaju prijatan i siguran let za sve putnike.

Evo nekoliko primjera stavki koje nisu dozvoljene u ručnoj prtljazi:

 • Oštri predmeti kao što su noževi, škare, bušilice i šrafcigeri.
 • Zapaljive tvari kao što su benzin, lak za kosu, sprejevi za farbanje i pirotehnička sredstva.
 • Opasne materije kao što su kiseline, otrovi i radioaktivne tvari.
 • Elektronički uređaji sa velikom baterijom ili litijumskim baterijama, kao što su električne bicikle, hoverboardi i samobalansirajući skuteri.
You might be interested:  Kako Dokupiti Radni Staž

Također je važno napomenuti da postoje ograničenja za neke stavke u ručnoj prtljazi. Na primjer:

 • Vaše tečnosti moraju biti smještene u bočicama od maksimalno 100 ml i sve bočice moraju biti smještene u plastičnu vrećicu maksimalnih dimenzija 20 cm x 20 cm.
 • Ograničenje za ručnu prtljagu na Ryanair letovima je 1 komad prtljage s maksimalnim dimenzijama 55 cm x 40 cm x 20 cm i maksimalnom težinom od 10 kg.
 • Ako imate stavke koje premašuju ova ograničenja ili su zabranjene, morat ćete ih smjestiti u odjeljak za registriranu prtljagu.

Važno je pridržavati se ovih pravila kako bi vaše putovanje bilo glatko i bez stresa. Poštivanje sigurnosnih propisa pomoći će u očuvanju sigurnosti i udobnosti svih putnika na letu.

Nošenje tečnosti, gelova i aerosola u ručnoj prtljazi

Prilikom putovanja avionom s Ryanairom, postoje određena pravila i ograničenja za nošenje tečnosti, gelova i aerosola u ručnoj prtljazi. Ova pravila se primjenjuju kako bi osigurala sigurnost putnika i spriječila opasnost od eksplozije ili terorističkih aktivnosti.

Pravila Ryanaira u vezi s nošenjem tečnosti, gelova i aerosola se uklapaju u opća pravila koja se primjenjuju u Europskoj uniji.

Ograničenja za nošenje tečnosti, gelova i aerosola

Ryanair primjenjuje sljedeće ograničenja:

 • Tečnosti, gelovi i aerosoli moraju biti zapakirani u posude koje sadrže najviše 100 ml.
 • Sve posude moraju biti smještene u prozirnu plastičnu vrećicu s zip zatvaračem koja se može zatvoriti i ima kapacitet od najviše 1 litru.
 • Svaki putnik smije imati samo jednu vrećicu s tečnostima, gelovima i aerosolima.
 • Vrećica s tečnostima, gelovima i aerosolima mora biti prikazana na sigurnosnom pregledu na aerodromu.
 • Nisu dopuštene izuzetke od ovih ograničenja, osim u slučajevima medicinske potrebe.

Što se smatra tečnostima, gelovima i aerosolima?

Ryanair definira tečnosti, gelove i aerosole kako slijedi:

 • Voda i ostale pića, juhe i sirupi
 • Krema, losioni i ulja
 • Parfemi i dezodoransi u tekućem obliku
 • Gelovi, uključujući kosu i tuš gel
 • Mascara, maskara s efektom gela i rumenila u tekućem ili kremastom obliku
 • Pasta za zube i većina ostalih paste
 • Tečna ili tekuća podloga, uključujući tekući puder
 • Parfimirani spužvasti ili tekući kompresi
 • Aerosolni proizvodi, uključujući lak za kosu i dezodorans u spreju

Ako niste sigurni je li neki od vaših predmeta potrebno zapakirati u vrećicu s tečnostima, gelovima i aerosolima, najbolje je da se obratite Ryanairovim službenicima ili provjerite službene upute na njihovoj web stranici prije puta.

Nošenje hrane i pića u avionu

Kad putujete avionom s Ryanairom, imate mogućnost unijeti hranu i piće s vama. Međutim, postoje neka ograničenja i pravila koja morate slijediti.

Ograničenja hrane i pića

Ryanair ima ograničenja za unos tekućina, gelova i pasta u vašoj prtljazi. To uključuje i hranu i piće. Sve tekućine moraju biti zapakirane u boce koje su manje od 100 ml i sve sastavne boce moraju biti smještene u prozirnoj vrećici koja ima kapacitet od najviše 1 litru. Također, svaka osoba može imati samo jednu takvu vrećicu.

Preporuke za nošenje hrane i pića

Kad nosite hranu i piće u avion, preporučuje se da odaberete namirnice koje su manje osjetljive na putovanje i ne ispuštaju jak miris. Također, trebali biste razmotriti praktičnost hrane i pakiranje jer će vam biti lakše jesti i održavati čistoću.

Trgovine na aerodromu

Ako niste sigurni što nositi ili nemate dovoljno hrane, uvijek postoji opcija kupovine hrane i pića na aerodromu. Ryanair ima opcije za kupovinu hrane i pića na letu, ali cijene mogu biti više nego uobičajene cijene. Ukoliko želite uštedjeti novac, preporuča se da kupite hranu i piće prije ulaska u avion.

Ograničenja unos hrane i pića
Tip hrane ili pića Dozvoljena količina
Tečnost, gelovi, paste Do 100 ml po bočici, maksimalno 1 litra u prozirnom plastičnom vrećici po osobi

Uz pridržavanje ovih pravila i preporuka, možete nositi hranu i piće sa sobom u avionu i uživati u obroku tijekom leta.

Pravila nošenja dodatne torbe ili predmeta u avionu

Kada putujete avionom Ryanair, postoje određena pravila za nošenje dodatene torbe ili predmeta u avionu. Ova pravila se odnose na dimenzije, težinu i sadržaj dodatne torbe.

You might be interested:  Crveni Prištići Po Tijelu Koji Svrbe

Dimenzije i težina dodatne torbe

 • Dodatnu torbu možete nositi uz vašu ručnu torbu ili kabinu. Dimenzije dodatne torbe ne smiju prelaziti 40cm x 20cm x 25cm.
 • Težina dodatne torbe ne smije prelaziti 10kg.

Sadržaj dodatne torbe

Dodatna torba mora biti namijenjena za nošenje osobnih stvari. Sadržaj torbe može uključivati:

 • Novac, kreditne kartice i putovnice
 • Mobilne telefone, tablete i prijenosna računala
 • Ključeve, naočale i osobne predmete
 • Slični predmeti koji su važni za putnika

Molimo vas da pazite da ne nosite predmete koji bi mogli biti opasni ili zabranjeni u avionu, kao što su oštri predmeti, oružje ili eksplozivne tvari. Također provjerite da sve tekućine koje nosite u dodatnoj torbi moraju biti u bocama od maksimalno 100ml, a ukupna količina tekućina ne smije prelaziti 1l.

Kako pravilno nositi dodatnu torbu

Kada dolazite na aerodrom, dodatnu torbu možete nositi uz vašu ručnu torbu. Prije ulaska u avion, dodatnu torbu možete staviti ispod vašeg sjedala kako bi vam bila lako dostupna tokom leta.

Predmeti koji se ne smiju stavljati u dodatnu torbu: Predmeti koji se smiju stavljati u dodatnu torbu:
Oružje Ključevi
Oštri predmeti Naočale
Eksplozivne tvari Novac

Uvijek provjerite najnovija pravila i ograničenja vezana za nošenje dodatne torbe prije nego putujete s Ryanairom. Ova pravila se mogu promijeniti i važno je da budete svjesni trenutnih propisa kako biste izbjegli nepotrebne probleme na aerodromu.

FAQ:

Koliko prtljage smijem ponijeti u avion Ryanair?

Prema pravilima aviona Ryanair, putnici smiju nositi jedan mali ručni prtljag, kao što je torba ili ruksak, te jedan veći komad prtljage koji će se staviti u odjeljak iznad sjedala. Veći komad prtljage može biti dimenzija do 55 x 40 x 20 cm i težine do 10 kg.

Što ako imam više prtljage od dozvoljenog?

Ako imate više prtljage od dozvoljenog, morat ćete platiti dodatnu naknadu. Cijena ovisi o veličini prtljage i destinaciji. Preporučuje se unaprijed provjeriti pravila i cijene na internetskoj stranici aviona Ryanair i rezervirati dodatnu prtljagu.

Mogu li ponijeti ručnu torbu i ruksak u avion Ryanair?

Da, putnici smiju nositi jedan mali ručni prtljag, kao što je torba ili ruksak, te ga staviti ispod sjedala ispred sebe tijekom leta. Važno je napomenuti da dimenzije ručnog prtljaga ne smiju premašiti 40 x 20 x 25 cm.

Je li dopušteno ponijeti tekućine u avion Ryanair?

Da, putnici smiju nositi male količine tekućina u avionu Ryanair. Tekućine trebaju biti pakirane u prozirnoj plastičnoj vrećici s kapacitetom od jednog litra. Svaka pojedinačna posuda tekućine ne smije biti veća od 100 ml. Vrećica s tekućinama mora biti lako dostupna i mora se pokazati na sigurnosnom pregledu na aerodromu.

Koje predmete ne smijem nositi u avion Ryanair?

Na avion Ryanair nije dopušteno unositi opasne ili zabranjene predmete kao što su oružje, eksplozivi, zapaljive tvari, oštri predmeti i slično. Također, ne smijete unositi predmete koji bi mogli predstavljati opasnost za sigurnost i udobnost putnika i posade.

Mogu li ponijeti hranu i piće u avion Ryanair?

Da, putnici smiju ponijeti hranu i piće u avion Ryanair. Međutim, važno je napomenuti da ne smijete unositi alkoholna pića koja niste kupili u avionu. Također, hrana i piće trebaju biti pakirani na način koji neće izazvati nered ili ispustiti tekućinu tijekom leta.

Je li iznošenje elektroničkih uređaja dopušteno u avion Ryanair?

Da, putnici smiju unositi elektroničke uređaje, kao što su prijenosna računala, tableti, pametni telefoni i sl., u avion Ryanair. Važno je napomenuti da bi ti uređaji trebali biti isključeni ili postavljeni u način rada u kojem ne emitiraju signale tijekom poletanja i slijetanja aviona.