Erste Banka Naknade Za Platni Promet: Tarife i usluge 2021

Erste Banka Naknade Za Platni Promet

Erste Banka Naknade Za Platni Promet

Erste Banka je jedna od vodećih bankarskih institucija u Hrvatskoj. Pružajući širok spektar financijskih usluga, banka je posebno fokusirana na platni promet. U ovom članku ćemo istražiti tarife i usluge koje Erste Banka nudi svojim klijentima u 2021. godini.

Erste Banka nudi razne načine plaćanja, uključujući internetsko bankarstvo, mobilno bankarstvo i platne kartice. Uz to dolaze i razne naknade koje banka naplaćuje za ove usluge. Važno je razumjeti ove naknade kako biste mogli upravljati svojim financijama i izbjeći nepotrebne troškove.

Tarife za osnovne usluge platnog prometa, kao što su unutarnji prijenosi, povlačenje gotovine na bankomatima i uplate na račun, obično su jednostavne i relativno jeftine. Međutim, za složenije usluge, poput prijenosa u inozemstvo ili korištenja platne kartice u stranoj valuti, moguća su veća naknada.

Imajte na umu da se tarife i usluge mogu razlikovati ovisno o vrsti računa i vrsti klijenta: individualni, poslovni ili institucionalni. Stoga je važno konzultirati se s bankom kako biste saznali točne informacije o tarifama i uslugama koje su vam dostupne.

Erste Banka

Erste Banka je jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj, koja pruža široki spektar financijskih usluga i proizvoda. Svojim klijentima nude sigurnost, praktičnost i inovativnost u bankarskim uslugama.

Nudimo različite vrste računa: tekući račun, žiro račun, štedni račun i devizni račun. Naši klijenti mogu odabrati onaj koji najbolje odgovara njihovim potrebama i financijskim ciljevima.

Tarife za platni promet

Erste Banka ima jasno definirane tarife za platni promet. Naši klijenti plaćaju proviziju za različite vrste transakcija, kao što su uplate, isplate, prijenosi s računa na račun, te devizne transakcije.

Provizija se naplaćuje prema važećem cjeniku banke, koji možete pronaći na našoj internetskoj stranici ili u poslovnici. Cijene ovise o vrsti transakcije, iznosu i valuti u kojoj se obavlja transakcija.

Naši klijenti također mogu koristiti i druge usluge koje pruža Erste Banka, kao što su e-banking, mobilno bankarstvo i bankomat usluge. Sve ove usluge omogućuju brz i jednostavan pristup financijskim informacijama i obavljanje transakcija s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme.

Važno je napomenuti da su tarife i usluge podložne promjenama. Preporučujemo da se redovito informirate o najnovijim tarifama i uslugama Erste Banke kako biste bili sigurni da ste upoznati s trenutnim uvjetima.

You might be interested:  Zahtjev za roditeljski dopust obrazac

Ukoliko imate dodatna pitanja o tarifama i uslugama Erste Banke, slobodno nas kontaktirajte. Naš stručni tim će vam rado pomoći i pružiti sve potrebne informacije.

Tarife i usluge za platni promet u 2021. godini

Erste Banka ima različite tarife i usluge za platni promet u 2021. godini. Ove tarife i usluge obuhvaćaju širok spektar transakcija i mogućnosti za korisnike banke.

Usluga SEPA transfera omogućava korisnicima da jednostavno i brzo izvrše transfer novca na račun u Europskoj uniji. Tarife ovise o iznosu transfera.

Za korisnike koji žele platiti račune putem interneta, Erste Banka nudi uslugu Internet bankarstva. Ova usluga omogućava korisnicima da jednostavno upravljaju svojim računima, provjeravaju stanje, izvršavaju plaćanja i još mnogo toga. Tarife za ovu uslugu također ovise o vrsti transakcije.

Za korisnike koji preferiraju plaćanje u gotovini, Erste Banka nudi uslugu podizanja gotovine s bankomata. Ova usluga je dostupna diljem Hrvatske i tarife ovise o iznosu koji se podiže.

Erste Banka također nudi usluge kartičnog poslovanja, omogućavajući korisnicima da obavljaju plaćanja putem kreditnih i debitnih kartica. Tarife za ove usluge ovise o vrsti kartice i vrsti transakcije.

Uz ove osnovne tarife i usluge, Erste Banka nudi i dodatne usluge kao što su e-banking, mobilno bankarstvo, devizne usluge i druge. Tarife za ove dodatne usluge također ovise o vrsti usluge i vrsti transakcije.

Da biste saznali više detalja o tarifama i uslugama za platni promet u Erste Banci u 2021. godini, posjetite službenu web stranicu banke ili se obratite njihovom korisničkom centru.

Tarife za plaćanje računa

Erste Banka nudi različite tarife za plaćanje računa kako bi zadovoljila potrebe svojih klijenata. Ovdje su navedene neke od tarifa i usluga koje banka nudi u 2021. godini.

Naplaćivanje naknada za plaćanje računa u poslovnici

Erste Banka naplaćuje naknadu za plaćanje računa u poslovnici. Ovisno o vrsti računa, naknada može biti fiksna ili proporcionalna iznosu plaćanja. Molimo provjerite najnovije tarife i usluge kako biste saznali točne iznose naknada.

Elektroničko plaćanje računa

Banka također nudi elektroničko plaćanje računa putem internetskog bankarstva i mobilne aplikacije. Elektroničko plaćanje računa obično je jeftinije i praktičnije od plaćanja računa u poslovnici. Molimo provjerite tarife i usluge internetskog bankarstva kako biste saznali više o ovim uslugama.

Tarife za plaćanje računa putem interneta

Erste Banka nudi svojim korisnicima mogućnost plaćanja računa putem interneta uz različite tarife. Ovisno o vrsti računa i iznosu plaćanja, primjenjuju se sljedeće tarife:

– Plaćanje računa do 1.000 HRK: 2 HRK po plaćanju

– Plaćanje računa od 1.001 do 10.000 HRK: 5 HRK po plaćanju

– Plaćanje računa preko 10.000 HRK: 10 HRK po plaćanju

Ove tarife uključuju PDV i primjenjuju se za plaćanja računa koji su izdan od strane pružatelja usluga unutar Republike Hrvatske. Dodatne troškove moguće je primijeniti za plaćanja računa izvan zemlje.

Za korištenje ovih usluga potrebno je imati otvoren tekući račun kod Erste Banke i aktivirati uslugu internetskog bankarstva. Dodatne informacije o tarifama i uslugama možete pronaći na službenoj stranici Erste Banke.

Tarife za plaćanje računa putem bankomata

Tarife za plaćanje računa putem bankomata

Ako želite plaćati račune putem bankomata Erste Banke, možete to učiniti uz odgovarajuće tarife koje su važeće od 2021. godine. Ove tarife odnose se na plaćanje računa putem bankomata Erste Banke u Hrvatskoj.

You might be interested:  Plaća Tajnika U Školi 2022
Opis usluge Tarifa
Plaćanje računa putem bankomata Erste Banke 2,00 HRK po transakciji

Napomena: Tarife se mogu promijeniti, stoga se uvijek obratite Erste Banci za najnovije informacije o tarifama za plaćanje računa putem bankomata.

Tarife za SEPA plaćanja

Erste Banka nudi širok spektar usluga za SEPA plaćanja, uz konkurentne tarife. SEPA (Jedinstveno područje plaćanja u eurima) omogućuje jednostavna i jeftina plaćanja u eurima, unutar zemalja koje sudjeluju u SEPA sustavu.

Ovdje možete pronaći tarife za SEPA plaćanja u Erste Banci u 2021. godini:

1. SEPA uplate u kunama (HRK):

  • Unutar Hrvatske: 3,00 HRK po transakciji
  • U SEPA zemljama: 5,00 HRK po transakciji

2. SEPA uplate u eurima (EUR):

  • Unutar Hrvatske: 0,50 EUR po transakciji
  • U SEPA zemljama: 1,50 EUR po transakciji

3. SEPA naplate u kunama (HRK):

  • Unutar Hrvatske: 2,50 HRK po transakciji
  • U SEPA zemljama: 4,50 HRK po transakciji

4. SEPA naplate u eurima (EUR):

  • Unutar Hrvatske: 0,30 EUR po transakciji
  • U SEPA zemljama: 1,00 EUR po transakciji

Ove tarife su važeće za sve korisnike Erste Banke i primjenjuju se na SEPA plaćanja obavljena putem internetskog bankarstva, mobilnog bankarstva ili poslovnih kanala banke.

Napomena: Tarife su informativne prirode i podložne su promjenama. Molimo provjerite trenutne tarife prije obavljanja SEPA plaćanja.

Tarife za SEPA plaćanja u kunama

Erste Banka nudi konkurentne tarife za SEPA plaćanja u kunama. Evo pregleda osnovnih tarifa:

– Za SEPA uplate do 350.000 kuna, tarifa iznosi 5 kuna po transakciji.

– Za SEPA uplate iznad 350.000 kuna, tarifa iznosi 1,5 promila od iznosa transakcije.

– Za povrat sredstava putem SEPA naloga, tarifa iznosi 3 kune po transakciji.

Napominjemo da se tarife mogu promijeniti. Za detaljnije informacije o tarifama za SEPA plaćanja u kunama, možete se obratiti Erste Banci.

Tarife za SEPA plaćanja u inozemstvu

Erste Banka nudi konkuretne tarife za SEPA plaćanja u inozemstvu. Ovdje su neke od glavnih tarifa:

– Trošak za SEPA plaćanja unutar Europske unije iznosi 0,1% od iznosa plaćanja, minimalno 1,50 EUR, a maksimalno 15 EUR.

– Za SEPA plaćanja izvan Europske unije, trošak iznosi 0,2% od iznosa plaćanja, minimalno 3 EUR, a maksimalno 25 EUR.

– Usluga hitnog SEPA plaćanja unutar Europske unije ima dodatni trošak od 5 EUR.

Napomena: Tarife su informativne prirode i mogu se promijeniti. Molimo provjerite najnovije tarife prije izvršenja plaćanja.

Za detaljnije informacije o tarifama za SEPA plaćanja u inozemstvu, molimo kontaktirajte našu Službu za korisnike na broj telefona XXXX ili posjetite našu poslovnicu.

Tarife za devizne transakcije

Erste Banka nudi široku ponudu usluga za devizne transakcije, pružajući klijentima mogućnost brzog i sigurnog obavljanja međunarodnih plaćanja. Tarife za devizne transakcije su transparentne i konkurentne, prilagođene potrebama klijenata.

Devizni transferi

Za devizne transfer do 10.000 EUR, naknada iznosi 0,5% od iznosa transakcije sa minimalnom naknadom od 10 EUR. Za transfer preko 10.000 EUR, naknada iznosi 0,3% od iznosa transakcije.

You might be interested:  Visina invalidske mirovine zbog opće nesposobnosti za rad

Kupovina i prodaja deviza

Kupovina i prodaja deviza

Erste Banka omogućuje klijentima kupovinu i prodaju deviza po konkurentnim kursnim stopama. Naknada za kupovinu ili prodaju deviza iznosi 1% od iznosa transakcije.

Usluga Naknada
Devizni transfer do 10.000 EUR 0,5% od iznosa transakcije (minimalna naknada 10 EUR)
Devizni transfer preko 10.000 EUR 0,3% od iznosa transakcije
Kupovina ili prodaja deviza 1% od iznosa transakcije

Tarife za devizne transfere u kunama

Erste Banka pruža usluge deviznih transfera u kunama uz naknadu koja zavisi od iznosa i vrste transfera.

Transferi unutar Hrvatske

Za transfer novca unutar Hrvatske u kunama, Erste Banka naplaćuje fiksnu naknadu od 5 kuna za iznose do 10.000 kuna. Za iznose veće od 10.000 kuna, naknada se kreće od 0.05%+0.50 kuna do maksimalno 500 kuna.

Međunarodni transferi

Za međunarodne transfere novca u kunama, Erste Banka ima različite tarife ovisno o regiji. Za transfer novca u EU zemlje, naknada iznosi 0.15%+5 kuna. Za transfer novca u neke druge europske zemlje, naknada iznosi 0.35%+5 kuna. Za transfer novca u zemlje izvan Europe, naknada iznosi 0.50%+5 kuna.

Za brze transferne usluge, tj. istog dana isporuke, Erste Banka naplaćuje dodatnu naknadu koja se kreće od 50 kuna do 250 kuna, ovisno o regiji i iznosu transfera. Detaljne informacije o tarifama za brze transferne usluge možete pronaći na web stranici Erste Banke.

U slučaju konverzije iz jedne valute u drugu tijekom transfera, primjenjuju se tečajevi plus naknada u skladu s internim tarifama banke. Za više informacija o tarifama za devizne transfere u kunama, molimo posjetite najbližu poslovnicu Erste Banke ili posjetite našu službenu web stranicu.

Pitanja i odgovori:

Koje su tarife za platni promet u Erste banci?

Tarife za platni promet u Erste banci mogu se pronaći na njihovoj zvaničnoj stranici. Ovisno o vrsti transakcije, tarife se mogu razlikovati.

Koje usluge pruža Erste banka u vezi platnog prometa?

Erste banka pruža širok spektar usluga u vezi platnog prometa. To uključuje: uplate i isplate, transfer novca, rad sa platnim karticama, mobilno i online bankarstvo, te ostale bankarske usluge.

Kako mogu provjeriti svoju trenutnu tarifu za platni promet u Erste banci?

Za provjeru trenutne tarife za platni promet u Erste banci, možete posjetiti njihovu zvaničnu stranicu ili se obratiti njihovoj korisničkoj službi putem telefona ili emaila.

Da li su tarife za platni promet u Erste banci iste za sve klijente?

Tarife za platni promet u Erste banci mogu se razlikovati ovisno o vrsti računa i usluga koje klijent koristi. Postoje posebne tarife za privatne i poslovne klijente, kao i za različite vrste transakcija.

Koje su najčešće provizije i naknade za platne transakcije u Erste banci?

Najčešće provizije i naknade za platne transakcije u Erste banci uključuju: naknade za kartične transakcije, naknade za transfer novca na drugi račun, naknade za uplate i isplate u stranoj valuti, te naknade za korištenje online i mobilnog bankarstva.

Koje su tarife za platne usluge u Erste banci?

Tarife za platne usluge u Erste banci mogu varirati ovisno o vrsti računa i vrsti transakcije. Najbolje je konzultirati se s bankom kako biste dobili točne informacije o tarifama za svoj račun.