Erste Banka Naknade - Pregled naknada, kamata i provizija

Erste Banka Naknade

Erste Banka Naknade

Erste Banka je jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj koja nudi različite vrste proizvoda i usluga. Kao klijent Erste Banke, važno je biti svjestan naknada, kamata i provizija koje su povezane s korištenjem njihovih usluga. U ovom članku ćemo vam pružiti pregled tih troškova i kako ih možete minimizirati.

Naknade su troškovi koje banka naplaćuje za različite usluge. Ove naknade mogu se odnositi na održavanje računa, izdavanje kartica, uplate i isplate gotovine, prijenose sredstava i druge usluge. Važno je pročitati uvjete i provjeriti koje su naknade povezane s korištenjem određenih usluga kako biste izbjegli neugodna iznenađenja na svojem računu.

Kamate su troškovi koji se odnose na zajmove i kredite koje dobivate od Erste Banke. Ove kamate mogu biti fiksne ili promjenjive, ovisno o vrsti zajma i uvjetima ugovora. Važno je provjeriti kamatne stope prije nego pristanete na zajam kako biste bili sigurni da ćete moći redovito plaćati.

Provizije su troškovi koji se obično povezuju s poslovnim transakcijama, kao što su trgovanje dionicama, pretvaranje strane valute i slanje međunarodnih plaćanja. Erste Banka može naplaćivati ​​proviziju temeljenu na postotku iznosa ili fiksnu proviziju po transakciji. Provjerite uvjete i uvjete kako biste provjerili koje su provizije povezane s određenim financijskim uslugama.

Naknade Erste Banke – Pregled naknada, kamata i provizija

Erste Banka nudi različite usluge i proizvode, uz određene naknade, kamate i provizije koje se primjenjuju na ove usluge. Važno je da klijenti budu upoznati s ovim informacijama kako bi mogli donijeti informirane odluke o svojim financijskim transakcijama.

Neki od najčešćih troškova u Erste Banci uključuju:

 • Mjesečnu naknadu za vođenje računa – ova naknada se primjenjuje na većinu računa u banci i može se razlikovati ovisno o vrsti računa kojeg korisnik ima.
 • Naknade za transakcije – ovo uključuje naknade za uplate, isplate, prijenose i ostale financijske transakcije koje korisnik može obaviti preko svojeg računa.
 • Kamate na kredite – Erste Banka nudi različite vrste kreditnih proizvoda, a kamate se primjenjuju na te kredite prema uvjetima dogovorenim s klijentom.
 • Provizije za izdavanje kartica – ovisno o vrsti kartice, banka može naplaćivati ​​proviziju za izdavanje i godišnje održavanje kartice.

Preporučuje se da svi klijenti Erste Banke pregledaju uvjete i cjenike banke kako bi bili svjesni svih naknada, kamata i provizija koje su primjenjive na njihove usluge i proizvode. Ove informacije se obično mogu pronaći na internetskoj stranici banke ili se mogu dobiti izravno putem bankovnih službenika.

You might be interested:  Revolut podizanje gotovine bez naknade

Važno je imati cjelovitu sliku o financijskim troškovima u banci kako bi se donijele informirane odluke o upravljanju vlastitim financijama. Pregled naknada, kamata i provizija Erste Banke može pomoći korisnicima da budu svjesni tih troškova i planiraju svoje financije na temelju tih informacija.

Godišnje naknade za održavanje računa

Godišnje naknade za održavanje računa su redovne naknade koje se naplaćuju za održavanje računa kod Erste Banke. Ove naknade mogu varirati ovisno o vrsti računa i opcijama koje ste odabrali.

Da biste saznali specifične detalje o naknadama za održavanje računa koji vam je otvoren, posjetite najbližu poslovnicu Erste Banke ili pregledajte relevantne informacije na našoj web stranici. Naš tim stručnjaka bit će vam na raspolaganju kako bi vam pružili sve potrebne informacije i jasno objasnili sve aspekte ovih naknada.

Uvjerite se da redovito provjeravate izvode i račune kako biste bili u toku s naknadama koje su vam naplaćene i kako biste izbjegli eventualne nesporazume ili pogreške. Ako primijetite nepravilnosti ili imate bilo kakva pitanja, odmah se obratite našem timu za podršku korisnicima kako bismo vam pružili odgovarajuću podršku i riješili problem.

Važno je da pravovremeno izmiritite sve naknade za održavanje računa kako biste izbjegli dodatne troškove i moguće sankcije. Ako imate bilo kakve poteškoće s plaćanjem, nemojte oklijevati kontaktirati nas kako bismo dogovorili prikladne opcije i rješenja za vas.

Naknade za uplate i isplate

Erste Banka nudi različite načine za uplate i isplate, uz odgovarajuće naknade koje se naplaćuju.

Uplate na šalteru banke

 • Naknada za uplatu gotovine na šalteru banke iznosi 1% od iznosa uplate, ali ne manje od 10 HRK.
 • Ako ćete uplatiti ček na šalteru banke, tada se primjenjuje naknada od 0,3% od iznosa uplaćenog čeka, ali ne manje od 20 HRK.

Uplate putem internetskog bankarstva

 • Ukoliko koristite internetsko bankarstvo Erste Banke za uplatu sredstava na drugi račun unutar banke, nema naknade.
 • Za uplatu sredstava na račun u drugoj banci putem internetskog bankarstva Erste Banke, naknada iznosi 5 HRK.

Isplate na šalteru banke

Isplate na šalteru banke

 • Za isplatu gotovine na šalteru banke primjenjuje se fiksna naknada od 5 HRK, bez obzira na iznos koji želite isplatiti.
 • Povlačenje sredstava sa štednog računa na šalteru banke također je moguće, a naknada iznosi 1% od iznosa transakcije, ali ne manje od 10 HRK.

Napomena: Naknade mogu biti podložne promjenama. Prije obavljanja uplata i isplata preporučuje se provjera trenutnih naknada na službenim stranicama Erste Banke.

Naknade za korištenje debitne kartice

Erste Banka nudi razne opcije korištenja debitne kartice uz odgovarajuće naknade. Ovisno o vrsti transakcije i vrsti kartice, mogu se primjenjivati sljedeće naknade:

Naknada za izdavanje kartice

Prilikom otvaranja računa i izdavanja debitne kartice, Erste Banka može naplatiti jednokratnu naknadu. Visina ove naknade ovisi o vrsti i razini usluga koje kartica pruža.

Naknada za povlačenje gotovine na bankomatima

Prilikom povlačenja gotovine s debitne kartice na bankomatu, primjenjuje se posebna naknada. Naknada se može naplatiti ovisno o iznosu povučenog novca, vrsti kartice ili bankomata na kojem se transakcija obavlja.

Naknada za plaćanje na prodajnim mjestima

Korištenje debitne kartice za plaćanje na prodajnim mjestima može uključivati dodatnu naknadu koja se obračunava ovisno o iznosu plaćanja, vrsti kartice i vrsti prodajnog mjesta.

You might be interested:  Ognjen Amidžić Razvod

Kako biste izbjegli dodatne naknade, preporučuje se upotreba debitne kartice unutar mreže bankomata i prodajnih mjesta Erste Banke ili partnera banke.

Prije korištenja debitne kartice, preporučuje se detaljan pregled uvjeta i naknada koje primjenjuje Erste Banka kako biste bili upoznati s pravilima i mogućim troškovima.

Naknade za korištenje kreditne kartice

Naknade za korištenje kreditne kartice određene su temeljem uvjeta i tarifa koje primjenjuje Erste Banka. Ove naknade obuhvaćaju različite aspekte korištenja kreditne kartice, uključujući godišnju naknadu za članstvo, naknadu za izdavanje kartice, naknadu za zamjenu izgubljene ili oštećene kartice, te naknadu za povlačenje gotovine s kreditne kartice.

Godišnja naknada za članstvo je naknada koju korisnik kreditne kartice plaća svake godine za održavanje svojeg članstva. Ova naknada može varirati ovisno o vrsti kartice, limitu kreditne kartice i drugim faktorima.

Naknada za izdavanje kartice je naknada koja se plaća pri prvom izdavanju kreditne kartice. Ova naknada obično pokriva troškove izrade, personalizacije i dostave kartice korisniku.

U slučaju gubitka ili oštećenja kreditne kartice, naknada za zamjenu izgubljene ili oštećene kartice može biti primjenjiva. Ova naknada pokriva troškove zamjene kreditne kartice i dodatne administrativne troškove.

Naknada za povlačenje gotovine s kreditne kartice se primjenjuje kada korisnik povlači gotovinu s kreditne kartice preko bankomata ili na drugi način. Ova naknada može biti fiksna ili postotna u ovisnosti o iznosu koji se povlači.

Važno je napomenuti da se ove naknade mogu razlikovati ovisno o vrsti kreditne kartice, uvjetima ugovora i kamatnim stopama koje primjenjuje Erste Banka. Kako biste bili informirani o najnovijim naknadama i uvjetima, preporučuje se kontakt s Erste Bankom.

Naknade za devizne transakcije

Naša banka naplaćuje određene naknade za izvršavanje deviznih transakcija. Ovdje su neke od glavnih naknada koje se primjenjuju:

 • Naknada za kupnju deviza putem internetskog bankarstva.
 • Naknada za prodaju deviza putem internetskog bankarstva.
 • Naknada za slanje i primanje međunarodnih uplata.
 • Naknada za konverziju valute.

Važno je napomenuti da se naknade mogu razlikovati ovisno o vrsti devizne transakcije i iznosu koji se prenosi. Detaljnije informacije o naknadama možete pronaći u našem cjelovitom pregledu naknada, kamata i provizija.

Molimo vas da se obratite našem osoblju za više informacija o naknadama za devizne transakcije i kako se primjenjuju u vašem konkretnom slučaju.

Naknade za kredite i zajmove

Erste Banka pruža širok izbor kredita i zajmova za svoje klijente. Uz povoljne kamatne stope, važno je uzeti u obzir i naknade koje se mogu primjenjivati.

Uobičajene naknade za kredite i zajmove uključuju:

 • Naknada za obradu kredita – ova naknada se naplaćuje za administrativne troškove i obradu kreditnog zahtjeva.
 • Naknada za rani povrat kredita – ukoliko želite otplatiti kredit prije dogovorenog roka, može biti primjenjena naknada za rani povrat.
 • Naknada za promjenu uvjeta kredita – u slučaju da želite promijeniti kamatnu stopu, rok otplate ili neke druge uvjete kredita, može biti primjenjena naknada za promjenu uvjeta.
 • Osiguranje kredita – za određene vrste kredita, kao što su stambeni ili auto krediti, može biti potrebno i osiguranje kredita.

Važno je pročitati i razumjeti uvjete i troškove vezane za kredite i zajmove prije nego što se odlučite za njih. Erste Banka će vam pružiti sve informacije o naknadama, kamatama i provizijama kako biste mogli donijeti informiranu odluku.

Naknade za bankovne usluge za pravne osobe

Naknade za bankovne usluge za pravne osobe

Kada je u pitanju pružanje bankovnih usluga pravnim osobama, Erste Banka ima određenu strukturu naknada, kamata i provizija. Ove naknade mogu varirati ovisno o vrsti računa i odabranoj usluzi.

You might be interested:  Jelena Karleuša razvod

U nastavku ćemo prikazati neke od uobičajenih naknada za bankovne usluge za pravne osobe:

 • Naknada za vođenje računa – ova naknada se odnosi na trošak vođenja i održavanja računa pravne osobe.
 • Naknada za transakcije – ova naknada se odnosi na trošak izvršavanja transakcija na računu pravne osobe.
 • Naknada za korištenje platnih kartica – ova naknada se odnosi na trošak korištenja platnih kartica pravne osobe.
 • Naknada za korištenje elektroničkog bankarstva – ova naknada se odnosi na trošak korištenja elektroničkog bankarstva kao načina upravljanja računima pravne osobe.
 • Naknada za izdavanje izvoda – ova naknada se odnosi na trošak izdavanja izvoda o stanju računa pravne osobe.

Važno je napomenuti da su ove naknade samo primjeri i da se stvarne naknade mogu razlikovati ovisno o usluzi i uvjetima ugovora sa Erste Bankom.

Pravne osobe trebaju pažljivo provjeriti sve naknade, kamate i provizije prije nego otvore račun kod Erste Banke kako bi bili sigurni da su informirani o svim troškovima koji mogu biti povezani s njihovim poslovnim računom.

Naknade za ostale bankovne usluge

Erste Banka pruža širok spektar usluga koje mogu zadovoljiti različite potrebe naših klijenata. Pri korištenju ovih usluga, može biti primjenjena odgovarajuća naknada ili provizija. Evo pregleda naknada za neke od ostalih bankovnih usluga koje pružamo:

 • Naknada za izdavanje novčanih doznaka u inozemstvo
 • Naknada za primanje novčanih doznaka iz inozemstva
 • Naknada za izdavanje potvrde o stanju računa
 • Naknada za izdavanje zamjenske kartice
 • Naknada za izdavanje izvoda transakcija iz prethodnih razdoblja
 • Naknada za izdavanje bankovnih jamstava
 • Naknada za izdavanje bankovnih garancija

Ove naknade mogu se razlikovati ovisno o tipu računa i vrsti usluge. Detaljni pregled svih naknada, kamata i provizija dostupan je u našem Vodiču za naknade.

Pitanja i odgovori:

Koje su najčešće naknade koje Erste Banka naplaćuje?

Erste Banka naplaćuje različite naknade kao što su naknada za vođenje računa, naknada za izdavanje kartice, naknada za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka itd.

Koje su trenutne kamatne stope na štednju u Erste Banki?

Trenutno, kamatne stope na štednju u Erste Banki se kreću od 0,10% do 0,50% ovisno o vrsti štednje i iznosu pologa.

Koje su provizije za transfer novca unutar zemlje?

Provizije za transfer novca unutar zemlje u Erste Banki ovise o iznosu transfera i vrsti računa. Najčešće se naplaćuje provizija od 0,20% do 1,50% iznosa transfera.

Koliko iznosi provizija za podizanje gotovine na bankomatima Erste Banke?

Provizija za podizanje gotovine na bankomatima Erste Banke ovisi o vrsti kartice koju koristite i bankomatu na kojem podižete novac. Provizija se kreće u rasponu od 1,50 kn do 10,00 kn po transakciji.

Koje su provizije za izdavanje i korištenje kreditnih kartica u Erste Banci?

Provizije za izdavanje i korištenje kreditnih kartica u Erste Banci ovise o vrsti kartice koju koristite. Na primjer, provizija za izdavanje Visa kreditne kartice iznosi 150,00 kn, dok se godišnja članarina za Visa Gold kreditnu karticu naplaćuje 300,00 kn.

Koje su vrste naknada koje naplaćuje Erste Banka?

Erste Banka naplaćuje razne vrste naknada, uključujući naknade za vođenje računa, naknade za transakcije, naknade za korištenje bankomata i provizije za kredite i kreditne kartice.