Gdje se ne plaća parking u Zagrebu: besplatna parkirališta u gradu

Gdje se ne plaća parking u Zagrebu

Gdje Se Ne Plaća Parking U Zagrebu

Zagreb, glavni grad Hrvatske, ima mnogo parkirališta koja su besplatna za vozače. Ta parkirališta pružaju veliku olakšicu za vozače koji žele posjetiti središnji dio grada ili obližnje atrakcije. Besplatna parkirališta u Zagrebu mogu biti pronađena i na većim prometnicama, kao i u stambenim četvrtima.

Među popularnim besplatnim parkiralištima u Zagrebu je ono kod parka Maksimir. Smješten na istočnom dijelu grada, park Maksimir je popularno mjesto za rekreaciju i opuštanje. U blizini parka nalazi se besplatno parkiralište koje nudi mnogo prostora za parkiranje automobila bez naplate. To je idealno mjesto za vozače koji žele istražiti park ili posjetiti obližnji zoološki vrt.

Još jedno besplatno parkiralište u Zagrebu nalazi se u blizini Bundeka, popularnog mjesta za rekreaciju uz jezero. Parking kod Bundeka idealno je mjesto za vozače koji žele uživati u šetnji oko jezera, vožnji biciklom ili jednostavno provesti vrijeme na otvorenom. Besplatno parkiralište nudi puno mjesta za parkiranje i omogućuje jednostavan pristup prostoru oko jezera.

Drugo popularno besplatno parkiralište u Zagrebu je ono u Kvatrićevoj ulici. Ova ulica smještena u samom središtu grada privlači mnoge posjetitelje zbog svojih trgovina i restorana. Besplatno parkiralište u Kvatrićevoj ulici pruža mogućnost vozačima da udobno parkiraju svoje automobile i istraže okolnu arhitekturu, suvenirnice i ostala mjesta interesa.

Parking u Zagrebu može biti izazov, ali uz besplatna parkirališta, vozači mogu uživati u posjetu bez brige o novčaniku. Pronalaženje besplatnih parkirališta u Zagrebu može biti korisno i za lokalne stanovnike i za turiste koji posjećuju grad.

Ako planirate posjetiti Zagreb, preporučuje se da istražite ova besplatna parkirališta i iskoristite pogodnosti koje pružaju. Bilo da želite posjetiti park, jezero ili istražiti središnji dio grada, besplatna parkirališta u Zagrebu su savršen izbor za vozače koji žele uštedjeti novac na parkiranju.

Parkiralište uz Trg bana Josipa Jelačića

Parkiralište uz Trg bana Josipa Jelačića je jedno od besplatnih parkirališta u Zagrebu. Smješteno je neposredno uz centralni gradski trg. Ova zona omogućuje besplatno parkiranje vozila tijekom određenog vremenskog razdoblja.

Na parkiralištu uz Trg bana Josipa Jelačića možete parkirati svoj automobil, razgledati glavne znamenitosti Zagreba i uživati u šetnji po središnjem gradskom trgu. Također, u blizini se nalaze mnoge trgovine, restorani i kafići, što ga čini idealnim mjestom za parkiranje pri posjeti centru grada.

Važno je napomenuti da se ovo parkiralište često koristi kao polazna točka za razgledavanje Gornjeg grada, jednog od najpoznatijih dijelova Zagreba. Možete se prošetati do Gornjeg grada ili koristiti gradski prijevoz koji je lako dostupan s ovog područja.

You might be interested:  Erste Card Club Zahtjev Za Otkaz Kartice

Uživajte u besplatnom parkiranju i istraživanju najljepših dijelova Zagreba uz parkiralište uz Trg bana Josipa Jelačića!

Besplatan parking na Savici

Na području Savica u Zagrebu postoje brojna besplatna parkirališta koja omogućavaju vozačima da parkiraju svoja vozila bez plaćanja.

Jedno od takvih parkirališta nalazi se u Ulici kralja Zvonimira, gdje vozači mogu parkirati svoja vozila bez naplate parkiranja. Ovo parkiralište je dostupno tijekom cijelog dana i pruža mogućnost vozačima da ostave svoje vozilo na sigurnom mjestu.

Osim parkirališta u Ulici kralja Zvonimira, na Savici postoje i druga besplatna parkirališta koja se nalaze u blizini stambenih blokova i trgovačkih centara. Ova parkirališta omogućavaju vozačima da parkiraju svoja vozila dok obavljaju različite aktivnosti, kao što su odlazak u trgovinu ili posjet prijateljima.

Uz brojna besplatna parkirališta na Savici, vozačima je olakšano pronalaženje mjesta za parkiranje i smanjeni su troškovi parkiranja. Besplatan parking na Savici je izvrsna pogodnost za vozače koji žive ili rade na tom području, kao i za posjetitelje koji dolaze u Savicu iz susjednih područja.

Parkiranje bez naknade u Donjoj Dubravi

Donja Dubrava, jedna od četiri gradske četvrti Grada Zagreba, nudi nekoliko mjesta za besplatno parkiranje. Ova četvrt je idealna za vozače koji žele parkirati svoje automobile bez ikakvih troškova.

U Donjoj Dubravi postoje javna parkirališta koja su besplatna za korištenje. Ova parkirališta su dostupna građanima i posjetiteljima, a ne postoje vremenska ograničenja za parkiranje. Vozači mogu ostaviti svoje automobile i ne brinuti se o naplati parkiranja.

Jedno od najpopularnijih besplatnih parkirališta u Donjoj Dubravi je parkiralište u ulici Sveti Duh. Ovo parkiralište je veliko i može primiti veliki broj vozila. Također, nalazi se u blizini javnog prijevoza, što je povoljno za one koji žele dalje putovati gradom.

Drugo besplatno parkiralište u Donjoj Dubravi je parkiralište uz sportsko-rekreacijski centar Svetice. Ovo parkiralište je idealno za vozače koji žele posjetiti sportske događaje ili rekreacijske aktivnosti u ovom centru.

Ako tražite besplatno parkiralište u Donjoj Dubravi, ova dva mjesta su odličan izbor. Bez brige o naplati parkiranja, možete se opustiti i uživati u ovom dijelu grada.

Adresa parkirališta Vrsta parkirališta Kapacitet Blizina javnog prijevoza
Ulica Sveti Duh Javno parkiralište Veliki Da
Sportsko-rekreacijski centar Svetice Javno parkiralište Srednji Ne

Mogućnost besplatnog parkiranja u Sesvetama

U četvrti Sesvete u Zagrebu također postoje neka besplatna parkirališta na kojima možete ostaviti svoje vozilo bez plaćanja.

Jedno od takvih parkirališta je ono kod Robne kuće Almi u Ulici Josipa Račića. Ovo parkiralište je poznato po tome što je besplatno i uvijek ima dostupnih mjesta za parkiranje.

Također, u blizini Tržnog centra Avenue Mall nalazi se još jedno besplatno parkiralište koje možete koristiti. Ovo parkiralište je također uvijek dostupno i nema ograničenja vremena parkiranja.

You might be interested:  Zahtjev za osobnu invalidninu

U četvrti Sesvete postoje i neka manja besplatna parkirališta koja se nalaze u okolnim ulicama. Ova parkirališta često nisu toliko poznata, ali su uvijek dobra opcija ako vam treba besplatan parking u blizini.

  • Parkiralište kod Robne kuće Almi u Ulici Josipa Račića
  • Besplatno parkiralište kod Tržnog centra Avenue Mall
  • Manja besplatna parkirališta u okolnim ulicama

Za sve ove lokacije važi da su besplatne i da nemaju ograničenja vremena parkiranja, što ih čini izvrsnim izborom za besplatno parkiranje u Sesvetama.

Ako želite izbjeći plaćanje parkinga i pronaći besplatna parkirališta u gradu Zagrebu, Sesvete su odlična opcija za vas. Iskoristite mogućnost besplatnog parkiranja na ovim lokacijama i uživajte u boravku u Sesvetama.

Besplatno parkiranje u Maksimiru

U zagrebačkoj četvrti Maksimir postoji nekoliko mjesta na kojima se može besplatno parkirati. Ova područja su idealna za vozače koji dolaze posjetiti popularni park Maksimir ili žele istraživati okolicu.

1. Parkiralište uz Zoološki vrt

Jedno od besplatnih parkirališta nalazi se uz Zoološki vrt u Maksimiru. Ovo parkiralište omogućuje vozačima da ostave svoje vozilo dok posjećuju Zoološki vrt ili uživaju u šetnji po obližnjem parku.

2. Parkiralište kod stadiona Maksimir

Drugo besplatno parkiralište u Maksimiru smješteno je nedaleko od stadiona Maksimir. Ovo parkiralište je prikladno za posjetitelje koji se žele parkirati blizu stadiona ili žele istražiti obližnje sportske terene.

Ova parkirališta imaju ograničeno kapacitet, stoga se preporučuje dolazak u ranijim satima kako biste osigurali svoje mjesto za parkiranje.

Broj parkirnih mjesta Radno vrijeme Napomene
50 24 sata Parkiralište kod Zoološkog vrta
100 24 sata Parkiralište kod stadiona Maksimir

Parking bez plaćanja u Novom Zagrebu

Novi Zagreb nudi nekoliko besplatnih parkirališta za sve posjetitelje. Ova područja su idealna za one koji žele ostaviti svoj automobil bez ikakve nadoknade.

  • Parkiralište u blizini Avenue Mall-a – ovo parkiralište je besplatno i nudi veliki broj parkirnih mjesta. Savršeno je ako želite posjetiti trgovine, restorane ili kino u blizini.
  • Parkiralište kod Jaruna – ovo parkiralište je besplatno i nalazi se u blizini popularnog jezera Jarun. Ovdje možete parkirati automobil i uživati u šetnji oko jezera ili aktivnostima na vodi.
  • Parkiralište blizu Velesajma – ovo parkiralište je besplatno i idealno je za posjetitelje koji dolaze na sajmove ili događanja na Velesajmu. Udaljen je samo nekoliko minuta hoda.

Uz ova besplatna parkirališta, Novi Zagreb pruža mogućnost da posjetitelji uživaju u gradu bez brige o troškovima parkiranja.

Besplatan parking u Trešnjevci

Trešnjevka je jedna od najvećih zagrebačkih četvrti i ima nekoliko besplatnih parkirališta. Ovo je popis nekih od tih mjesta:

1. Parkiralište kod Prehrambeno-tehnološkog fakulteta

1. Parkiralište kod Prehrambeno-tehnološkog fakulteta

Ovo parkiralište se nalazi između Prehrambeno-tehnološkog fakulteta i Grafičkog fakulteta. Besplatno je za sve posjetitelje i ima dovoljno mjesta.

2. Parkiralište kod Gradskog groblja Mirogoj

Parkiralište koje se nalazi kod Mirogoja također je besplatno za korisnike. To je dobra opcija ako posjetite Mirogoj ili jedan od obližnjih parkova.

3. Parkiralište kod Tržnog centra Arena Centar

Arena Centar je popularni trgovački centar u Trešnjevci i ima besplatno parkiralište za korisnike. To je dobra opcija ako posjetite trgovački centar ili neke od obližnjih atrakcija.

You might be interested:  Zahtjev Za Prijateljstvo

Osim ovih parkirališta, uvijek je dobra ideja provjeriti besplatna parkirališta u okolnim ulicama. Trešnjevka ima nekoliko dijelova s ograničenim ili besplatnim parkiranjem na ulici, pa ako imate sreće, možete pronaći dobar besplatan parking u blizini.

Zapamtite da se parkiranje uvijek može promijeniti, pa je važno provjeriti trenutne uvjete parkiranja prije nego što se parkirate na ovim besplatnim mjestima.

Mogućnost parkiranja bez naknade u Centru grada

Uz sve brojnije naplate parkinga u centru Zagreba, ipak postoje neka parkirališta gdje je moguće parkirati besplatno. Evo nekoliko opcija za besplatno parkiranje u samom centru grada:

1. Trg bana Jelačića

  • Na Trgu bana Jelačića postoji mogućnost kratkotrajnog besplatnog parkiranja do 15 minuta. Ova opcija je korisna za brza zaustavljanja ili kratke posjete centru grada.

2. Trg Republike Hrvatske

  • Na Trgu Republike Hrvatske također je moguće parkirati besplatno do 15 minuta. Ovo je još jedna opcija za kratkotrajno parkiranje u samom centru grada.

3. Parkiralište kod Mimare

  • Parkiralište kod Muzeja Mimara nudi besplatno parkiranje za posjetitelje muzeja. Ukoliko posjetite Muzej Mimara, moći ćete besplatno parkirati svoje vozilo dok ga obilazite.

Napomena: Ove mogućnosti besplatnog parkiranja su ograničene vremenom i namijenjene su kraćem boravku na tim lokacijama. Ukoliko planirate duže ostati u centru grada, preporučuje se istraživanje alternativnih parkirališta sa satnom ili dnevnom naknadom.

Pitanja i odgovori:

Koja su besplatna parkirališta u Zagrebu?

U Zagrebu ima nekoliko besplatnih parkirališta koja se nalaze u blizini Parka Maksimir, Trga bana Jelačića, Kvatrića i Trga Franje Tuđmana. Ova parkirališta su otvorena za sve korisnike i ne naplaćuje se parking.

Koliko se vremenski može parkirati na besplatnim parkiralištima?

Vrijeme parkiranja na besplatnim parkiralištima u Zagrebu može varirati. Na nekim mjestima je dozvoljeno parkiranje samo na 1 sat, dok na drugim mjestima možete ostati parkirani do 3 sata. Preporučuje se provjeriti znakove sa ograničenjima parkiranja na određenom parkiralištu kako biste bili sigurni koliko dugo možete ostati parkirani.

Mogu li se parkirati na besplatnim parkiralištima cijeli dan?

Na nekim besplatnim parkiralištima u Zagrebu postoje ograničenja vremena parkiranja, koja će biti naznačena na prometnim znakovima. Ako su ograničenja na 1 ili 3 sata, nećete moći ostati parkirani cijeli dan. Međutim, na nekim drugim besplatnim parkiralištima ne postoje takva ograničenja, pa možete ostati cijeli dan parkirani, ali se preporučuje provjeriti znakove za svako parkiralište kako biste bili sigurni.

Kada su besplatna parkirališta dostupna?

Većina besplatnih parkirališta u Zagrebu dostupna su svaki dan, osim ako na prometnim znakovima nije naznačeno drugačije. Međutim, neka parkirališta mogu biti zatvorena tijekom određenog vremena ili na određene dane zbog održavanja ili posebnih događaja. Preporučuje se provjeriti raspored parkirališta za svako mjesto kako biste bili sigurni da će biti dostupno kada planirate posjetiti.