Tommy Plaća 2022: Sve što trebate znati o novim uvjetima i promjenama

Tommy Plaća 2022

Tommy Plaća 2022

Tommy Plaća, jedna od najvećih hrvatskih trgovinskih lanaca, donosi brojne promjene u 2022. godini koje će utjecati na radnike i njihove plaće. Ove promjene uključuju nove uvjete zapošljavanja, povećanje minimalne plaće i poboljšanje radnih uvjeta. U ovom članku saznajte sve o novim uvjetima i promjenama koje će se dogoditi u Tommyju ovogodišnje.

Jedna od glavnih promjena u Tommy Plaći 2022. godine je povećanje minimalne plaće za radnike. Nakon pregovora sindikata, minimalna plaća u Tommyju će se povećati za 10 posto. Ovo će iskusiti brojni radnici u lancu, posebno one s nižim primanjima. Povećanje minimalne plaće ima za cilj poboljšati radne uvjete i osigurati da radnici primaju pravednu plaću za svoj rad.

Nove uvjete zapošljavanja

Pored povećanja minimalne plaće, Tommy Plaća će također implementirati nove uvjete zapošljavanja. Ova promjena ima za cilj privući visoko kvalificirane radnike i poboljšati kvalitetu rada u lancu. Sada će biti potrebno ispunjenje dodatnih zahtjeva za zapošljavanje u Tommyju, poput određene radne ili obrazovne pozadine.

Osim poboljšanja uvjeta zapošljavanja, Tommy Plaća također planira poboljšati radne uvjete za svoje zaposlenike. To uključuje bolje osiguranje, fleksibilno radno vrijeme i više mogućnosti za napredovanje u karijeri. Ove promjene imaju za cilj motivirati radnike i stvoriti pozitivno radno okruženje u kojem će se zaposlenici osjećati cijenjeno i podržano.

Povećanje minimalne plaće

Od 1. siječnja 2022. godine minimalna plaća u Hrvatskoj će biti povećana. Prema novim uvjetima, minimalna plaća će biti postavljena na 4.250 kuna bruto mjesečno. Ovo povećanje minimalne plaće donosi određene promjene i za poslodavce i za radnike.

Za radnike koji trenutno primaju minimalnu plaću, ovo povećanje znači veći mjesečni prihod. To može biti osobito korisno za one koji se suočavaju s financijskim izazovima i teško mogu pokriti osnovne troškove.

S druge strane, poslodavcima će se dodatno povećati troškovi rada. Uz povećanje minimalne plaće, poslodavci će morati prilagoditi plaće svojih zaposlenika kako bi zadovoljili nove uvjete.

Ovo povećanje minimalne plaće također može imati utjecaj na cijene proizvoda i usluga. Poslodavci mogu osjetiti pritisak da povećaju cijene kako bi pokrili dodatne troškove rada, što može imati posljedice na potrošače.

Uz povećanje minimalne plaće, važno je i dalje pratiti radno zakonodavstvo kako bi se osiguralo pridržavanje svih propisa. Poslodavci bi trebali biti upoznati s novim uvjetima i osigurati da njihove plaće budu u skladu s tim promjenama.

Sve ove promjene u minimalnoj plaći imaju za cilj poboljšati uvjete za radnike i osigurati pravičnu nadoknadu za njihov rad. Povećanje minimalne plaće je samo jedna od mjera koja se provodi kako bi se postigao taj cilj.

Obvezno plaćanje doprinosa

Obvezno plaćanje doprinosa je jedan od ključnih elemenata Tommy Plaća sustava za 2022. Svi zaposlenici moraju plaćati određene doprinose kako bi ostvarili određene beneficije i prava.

You might be interested:  Gdje se ne plaća parking u Zagrebu

Kako se određuju doprinosi?

Doprinosi se određuju na temelju bruto plaće zaposlenika. Postoji nekoliko vrsta doprinosa, uključujući:

 • Doprinos za mirovinsko osiguranje
 • Doprinos za zdravstveno osiguranje
 • Doprinos za zaposleničku štednju
 • Doprinos za nezaposlenost
 • Doprinos za trošak rada

Kako se izvode uplate?

Uplate doprinosa obvezne su za sve zaposlenike i izvode se putem elektroničke uplatnice ili povlačenjem iz bruto plaće. Poslodavci su odgovorni za pravilno izvršavanje uplata doprinosa za svoje zaposlene.

Vrsta doprinosa Stopa
Doprinos za mirovinsko osiguranje 15%
Doprinos za zdravstveno osiguranje 16,5%
Doprinos za zaposleničku štednju 5%
Doprinos za nezaposlenost 1,7%
Doprinos za trošak rada 1,5%

Važno je naglasiti da se stopa doprinosa može promijeniti ovisno o zakonskim propisima i regulativama.

Promjene u oporezivanju plaća

Tommy Plaća 2022 donosi nekoliko ključnih promjena u oporezivanju plaća koje će utjecati na radnike i poslodavce. Ove promjene su napravljene s ciljem poboljšanja sustava i pravednije raspodjele poreznog tereta.

1. Smanjenje poreznih stopa

Nova godina donosi snižavanje poreznih stopa za radnike. Ova promjena će utjecati na ukupan iznos poreza koji radnici moraju platiti. Niže porezne stope značit će da će veći dio plaće biti neto isplata radnika, dok će manji dio ići na porez.

2. Uvođenje novog poreznog razreda

2. Uvođenje novog poreznog razreda

Jedna od ključnih promjena u oporezivanju plaća je uvođenje novog poreznog razreda. Ovaj novi razred će omogućiti bolju klasifikaciju radnika prema njihovim primanjima. Radnici koji spadaju u ovaj novi razred bit će oporezivani po posebnoj poreznoj stopi.

Ova promjena ima za cilj smanjiti porezno opterećenje radnika s nižim plaćama, dok će radnici s većim primanjima biti oporezovani po većoj stopi.

3. Povećanje osobnog odbitka

Još jedna promjena koja će imati utjecaj na oporezivanje plaća je povećanje osobnog odbitka. Ova izmjena omogućit će radnicima da iskoriste veći dio svoje plaće prije nego što se primijeni porez na dohodak.

Veći osobni odbitak značit će manji iznos poreza koji će radnici morati platiti, što će rezultirati većom neto plaćom.

 • Smanjenje poreznih stopa
 • Uvođenje novog poreznog razreda
 • Povećanje osobnog odbitka

Ove promjene u oporezivanju plaća imaju za cilj poboljšanje poreznog sustava i pravedniju raspodjelu poreznog tereta. To će imati pozitivan utjecaj na radnike, pružajući im veću neto plaću, dok će istovremeno osigurati da poslodavci izvršavaju svoje porezne obveze prema državi.

Nove pogodnosti za radnike

Tommy Plaća 2022 donosi brojne nove pogodnosti za radnike, koje će im omogućiti veću sigurnost i bolje uvjete rada. Evo nekoliko ključnih promjena koje se odnose na radnike:

Povećanje minimalne plaće

Jedna od važnih novosti je povećanje minimalne plaće. U skladu s novim uvjetima, minimalna plaća će biti povećana na iznos od XX kuna mjesečno. Ova promjena će omogućiti radnicima da ostvare veći prihod i poboljšaju svoj standard života.

Osiguranje zdravstvene zaštite

Osiguranje zdravstvene zaštite

Tommy Plaća 2022 također osigurava sveobuhvatno zdravstveno osiguranje za radnike. To znači da će svaki radnik imati pravo na kvalitetno zdravstveno osiguranje, koje će pokrivati sve troškove liječenja i medicinskih usluga. Ova pogodnost će olakšati pristup zdravstvenoj skrbi i poboljšati opću dobrobit radnika.

Osim navedenih pogodnosti, Tommy Plaća 2022 također uključuje dodatke za noćni rad, nedjeljni rad i rad na blagdan. Radnici će biti nagrađeni za svoj rad iznad standardnog radnog vremena, što će pridonijeti većem prihodu i motivaciji za kvalitetan rad.

Ukupno gledajući, novi uvjeti i pogodnosti koje donosi Tommy Plaća 2022 predstavljaju veliki korak naprijed za radnike. Oni će imati veću sigurnost, bolje uvjete rada i priliku za poboljšanje svog financijskog stanja. Tommy Plaća 2022 je prijedlog koji će unaprijediti radne uvjete i poboljšati kvalitetu života radnika.

You might be interested:  Forum o platama vozača kamiona

Osiguranje zdravstvene zaštite

Osiguranje zdravstvene zaštite je jedan od ključnih elemenata Tommy Plaća programa za 2022. godinu. Kao zaposlenik, imate pravo na zdravstveno osiguranje koje pruža pokriće za medicinske usluge i tretmane.

Vaše zdravstveno osiguranje pokriva širok spektar usluga, uključujući redovne preglede, liječenje akutnih bolesti, hospitalizaciju, kirurške zahvate i rehabilitaciju. Također, ovaj program osigurava i pokriće za lijekove i medicinske pomagala koji su vam potrebni za vaše zdravlje.

Važne promjene

Tommy Plaća program za 2022. godinu donosi neke važne promjene u osiguranju zdravstvene zaštite. Jedna od tih promjena je povećanje udjela koji zaposlenici plaćaju za premiju osiguranja. Ova promjena će se primjenjivati od siječnja 2022. godine.

Ova promjena ima za cilj bolje uravnotežiti troškove zaposlenika i tvrtke, kako bi se osigurao održiv program osiguranja zdravstvene zaštite za sve zaposlene. Iako će udjel koji zaposlenici plaćaju biti povećan, program i dalje pruža vrhunsku zdravstvenu zaštitu i pokriće za vaše zdravstvene potrebe.

Kako se prijaviti

Ako već niste prijavljeni za osiguranje zdravstvene zaštite kroz Tommy Plaća program, možete se prijaviti tijekom otvorenog razdoblja za prijave. Otvoreno razdoblje obično traje nekoliko tjedana i pruža vam priliku da odaberete odgovarajući plan osiguranja za svoje potrebe.

Da biste se prijavili, trebate ispuniti prijavni obrazac i pružiti potrebne informacije o sebi i vašoj obitelji. Prijavni obrazac možete preuzeti s web stranice Tommy Plaća programa ili ga možete dobiti od odjela za ljudske resurse u tvrtki. Nakon što popunite obrazac, trebate ga predati odjelu za ljudske resurse kako biste se kvalificirali za osiguranje zdravstvene zaštite.

Zdravstveno osiguranje je važno zaštiti vaše zdravlje i budućnost. Tommy Plaća program vam pruža mogućnost da imate kvalitetnu i pristupačnu zdravstvenu zaštitu za vas i vašu obitelj. Osigurajte sebe danas i budite sigurni da ste zaštićeni u slučaju medicinskih potreba.

Novi uvjeti za isplatu božićnice i regresa

Usluga Tommy Plaća donosi nove uvjete za isplatu božićnice i regresa u 2022. godini. Ova usluga omogućuje zaposlenicima da dobiju novac unaprijed i koriste ga tijekom prazničnog razdoblja.

Prema novim uvjetima, zaposlenici će moći zatražiti isplatu božičnice i regresa putem Tommy Plaća aplikacije ako zadovoljavaju određene kriterije. Među tim kriterijima je minimalno radno vrijeme od 3 mjeseca s istim poslodavcem. Ova promjena omogućuje zaposlenicima da iskoriste ovu pogodnost već nakon relativno kratkog razdoblja rada.

Proces je jednostavan – zaposlenici trebaju preuzeti Tommy Plaća aplikaciju na svoj pametni telefon i slijediti korake za registraciju. Nakon što su registrirani, zaposlenici mogu pregledati svoj iznos božićnice i regresa te zatražiti isplatu. Novac će biti prebačen na njihov Tommy Plati račun i bit će dostupan za trošenje putem aplikacije.

Ova promjena donosi velike prednosti za zaposlenike, jer im omogućuje da unaprijed planiraju svoje troškove tijekom praznika. Božićnica i regres mogu biti korišteni na različite načine, kao što su kupovina poklona, putovanja ili podmirenje troškova za proslavu praznika.

Tommy Plaća uvijek teži unapređenju korisničkog iskustva i pružanju povoljnosti zaposlenicima. Uz nove uvjete za isplatu božićnice i regresa u 2022. godini, zaposlenici imaju veću fleksibilnost i kontrolu nad svojim financijama tijekom prazničnog perioda.

Nove obaveze poslodavaca

Tommy Plaća 2022 donosi nekoliko novih obaveza poslodavaca koje trebaju biti svjesni. Evo pregleda najvažnijih promjena:

 • Obveza elektroničkog izvještavanja o plaći svih zaposlenika putem Registra plaća.
 • Obveza isplate minimalne plaće koja je povećana u odnosu na prethodnu godinu.
 • Obveza osiguranja zaštite na radu i propisane zaštitne opreme za sve zaposlenike.
 • Obveza vođenja evidencije o radnom vremenu svih zaposlenika.
 • Obveza isplate regresa u skladu s propisima.
 • Obveza poštivanja prava radnika na godišnji odmor i dopust.
 • Obveza pridržavanja pravila o radnom vremenu i prekovremenom radu.
You might be interested:  Prosjek Plaća U Jugoslaviji 1980

Ove su promjene ključne za pravilno poslovanje poslodavaca u 2022. godini. Važno je pridržavati se novih obaveza kako biste izbjegli sankcije i probleme s inspekcijom rada.

Rokovi za isplatu plaća

Radnici imaju pravo na isplatu plaće prema određenim rokovima koji su propisani Zakonom o radu. Poslodavci su dužni poštivati ove rokove kako bi osigurali pravnu zaštitu radnika i održali odgovarajući odnos sa zaposlenicima.

Prema Zakonu o radu, poslodavci su dužni isplatiti plaću radniku najmanje jednom mjesečno. Ovisno o dogovoru, plaća može biti isplaćena putem žiro računa ili u gotovini.

Uobičajeni rok za isplatu plaće je urednoj radnoj snazi posljednjeg dana u mjesecu za prethodni mjesec rada. To znači da bi radnicima trebala biti isplaćena plaća za siječanj najkasnije do 31. siječnja.

Ako se isplaća zaostalih plaća ili obroka plaće ne odvija u roku, radnici imaju pravo na zakonske kamate na iznos koji im je dužan poslodavac. Ove kamate se obračunavaju od dana kada je plaća trebala biti isplaćena do dana kada je zapravo isplaćena.

Važno je napomenuti da se posebni rokovi i pravila mogu primjenjivati za sezonske radnike, strance, osobe koje rade preko studentskih ugovora i sl. Stoga je potrebno pažljivo proučiti zakon kako bi se osigurala ispravna primjena rokova isplate plaća za sve kategorije radnika.

Pitanja i odgovori:

Koje su promjene u uvjetima i plaćama za Tommy u 2022. godini?

U 2022. godini Tommy je uveo nekoliko promjena u uvjetima i plaćama. Primjerice, povećane su plaće za neke od zaposlenika, uvedene su dodatne pogodnosti za radnike, poput fleksibilnog radnog vremena i mogućnosti rada od kuće. Također, u 2022. godini je provedena revizija radnih mjesta i plaća, što je rezultiralo različitim promjenama za različita zanimanja unutar tvrtke.

Koliko će povećanje plaće dobiti zaposlenici Tommyja?

Povećanje plaće zaposlenika Tommyja ovisi o različitim čimbenicima, kao što su radno iskustvo, radna pozicija, rezultati rada i ocjene. Općenito, povećanje plaće će biti pravedno i temeljeno na tim čimbenicima. Konkretni iznosi povećanja plaća nisu navedeni u članku.

Koje su dodatne pogodnosti za radnike Tommyja?

Tommy je uveo nekoliko dodatnih pogodnosti za svoje radnike. Sada radnici imaju mogućnost fleksibilnog radnog vremena, što im omogućava da prilagode radno vrijeme svojim drugim obavezama. Također, uvedena je mogućnost rada od kuće za određene radnike, što je još jedna pogodnost koja pruža veću fleksibilnost i radnu ravnotežu.

Zašto je provedena revizija radnih mjesta i plaća u Tommyju?

Revizija radnih mjesta i plaća provedena je kako bi se osigurala pravednost i konkurentnost unutar tvrtke. Cilj revizije je bio uskladiti plaće s radnim zadacima i odgovornostima za svako radno mjesto te osigurati da su plaće pravedne i u skladu s tržišnim uvjetima.

Hoće li biti otpuštanja radnika u Tommyju zbog promjena u uvjetima i plaćama?

Članak ne spominje informacije o otpuštanju radnika zbog promjena u uvjetima i plaćama u Tommyju. To sugerira da neće biti velikih otpuštanja radnika zbog tih promjena, već je fokusiranost članka na povećanje plaća i dodatne pogodnosti za radnike.

Koje su promjene u uvjetima i plaćama Tommyja za 2022. godinu?

Tommy je uveo nekoliko promjena u uvjete i plaće za 2022. godinu. Najvažnija promjena je povećanje minimalne plaće za zaposlenike. Također su provedene promjene u uvjetima rada i radnom vremenu.

Koliko je povećana minimalna plaća za zaposlenike u Tommyju u 2022. godini?

Minimalna plaća za zaposlenike u Tommyju povećana je za 10% u 2022. godini. Ovo povećanje je rezultat pregovora sindikata zaposlenika i uprave Tommyja.