Zahtjev za ponovno uključenje struje - postupak, dokumenti i cijena usluge

Zahtjev za Ponovno Uključenje Struje

Zahtjev Za Ponovno Uključenje Struje

Kada se suočite s prekidom električne energije u svom domu ili poslovnom prostoru, prvi korak je podnošenje zahtjeva za ponovno uključenje struje. Ovaj postupak je neophodan kako biste dobili struju ponovno nakon prekida, bez obzira na uzrok prekida. U ovom vodiču pružamo korisne informacije o postupku, dokumentima koje trebate pripremiti i cijeni usluge za ponovno uključenje struje.

Da biste podnijeli zahtjev za ponovno uključenje struje, prvo ćete trebati kontaktirati vašeg lokalnog distributera električne energije. Njihovi kontakt podaci mogu se naći na vašem računu za struju ili na njihovoj službenoj web stranici. Bit će vam potrebno pružiti osnovne podatke o vašem priključku na struju, kao što su broj mjerača, adresa objekta i ime vlasnika. Također je važno obavijestiti distributera o uzroku prekida, ako je poznat.

Nakon što ste kontaktirali distributera, bit će vam rečeno koje dokumente trebate pripremiti kako biste mogli podnijeti zahtjev za ponovno uključenje struje. To može uključivati kopiju vašeg osobnog dokumenta, račune za struju, potvrde o plaćanju ili druge relevantne dokumente. Važno je osigurati da su svi dokumenti ispravno ispunjeni i potpisani kako bi se izbjeglo kašnjenje u procesu obrade zahtjeva.

Usluga ponovnog uključenja struje ima određenu cijenu koju trebate platiti prije nego što se struja ponovno uključi. Cijena usluge može varirati ovisno o specifičnim zahtjevima i uvjetima distributera. Obično će se trošak usluge dodati na vaš sljedeći račun za struju ili vam može biti zatraženo da ga odmah platite putem internetskog bankarstva ili u poslovnici distributera.

Kada ste pripremili sve potrebne dokumente i podmiriti cijenu usluge ponovnog uključenja struje, možete ih dostaviti distributeru električne energije. Distributer će obraditi vaš zahtjev i nastojati što prije ponovno uključiti struju. Očekuje se da će struja biti ponovno uključena u roku od određenog vremenskog razdoblja, koje vam će biti obaviješteno od strane distributera.

Zahtjev za ponovno uključenje struje

Zahtjev za ponovno uključenje struje

Kada dođe do prekida struje u vašem domu ili poslovnom prostoru, prvi korak koji trebate poduzeti je podnošenje zahtjeva za ponovno uključenje struje. Ovaj zahtjev služi kako biste obavijestili elektroprivredu o prekidu i zatražili ponovno uključenje.

Da biste podnijeli zahtjev, potrebno je pripremiti određene dokumente. Prvi dokument je zahtjev za ponovno uključenje struje koji trebate popuniti i potpisati. Također, morate priložiti kopiju računa za električnu energiju koji je izdan prije prekida struje.

U zahtjevu je važno navesti točan razlog prekida struje, kao i vaše kontakt podatke. Također, možete dodatno objasniti situaciju i navesti sve relevantne informacije koje bi mogle pomoći u bržem rješavanju problema.

You might be interested:  Tiskanica za isplatu dijela obiteljske mirovine

Cijena usluge ponovnog uključenja struje može varirati ovisno o elektroprivredi i vrsti prekida. Obično se naplaćuje određena naknada za ponovno uključenje struje, koja se izračunava prema tarifama i propisima elektroprivrede.

Kada popunite zahtjev i pripremite sve potrebne dokumente, možete ih dostaviti elektroprivredi na nekoliko načina. Možete osobno otići na njihovu poslovnicu i predati dokumente, poslati ih poštom ili ih dostaviti putem elektroničke pošte, ako je ta mogućnost dostupna.

Uobičajeno je da elektroprivreda obradi zahtjev u roku od nekoliko radnih dana. Nakon što zahtjev bude obrađen, elektroprivreda će vas obavijestiti o rezultatima i vremenu ponovnog uključenja struje. U većini slučajeva, struja se ponovno uključuje u roku od 24 sata od podnošenja zahtjeva.

Važno je napomenuti da zahtjev za ponovno uključenje struje ne oslobađa vas od plaćanja računa za električnu energiju. Čak i ako je prekid struje bio izazvan tehničkim kvarom elektroprivrede, i dalje ćete biti obvezni platiti za potrošnju električne energije u prethodnom razdoblju.

U slučaju da trebate hitno ponovno uključenje struje, kao što je slučaj u određenim hitnim situacijama, uvijek je najbolje nazvati elektroprivredu i obavijestiti ih o prekidu. Oni će vam pružiti upute i smjernice kako postupiti u takvim slučajevima.

Postupak zahtjeva

Da biste zatražili ponovno uključenje struje, slijedite sljedeći postupak:

 1. Popunite obrazac za zahtjev kojeg ćete dobiti od Elektroprivrede.
 2. Priložite kopiju važeće osobne iskaznice.
 3. Ukoliko ste podstanar, priložite suglasnost vlasnika stana ili kuće.
 4. Nabavite potvrdu o izvršenoj uplati iznosa za ponovno uključenje struje.
 5. Ukoliko je došlo do prekida struje zbog neplaćenih računa, morate izmiriti sve dospijele obveze prije zahtjeva za ponovno uključenje.
 6. Predajte svu potrebnu dokumentaciju i izvršenu uplatu na šalteru Elektroprivrede.
 7. Nakon ostavljanja zahtjeva, Elektroprivreda će provjeriti vašu dokumentaciju i izvršena plaćanja.
 8. U roku od nekoliko radnih dana, Elektroprivreda će izvršiti ponovno uključenje struje.
 9. Kada je struja ponovno uključena, potrebno je provjeriti ispravnost elektroinstalacija i osigurača.
 10. Ukoliko primijetite bilo kakve probleme ili nepravilnosti s električnom mrežom, odmah kontaktirajte Elektroprivredu.

Važno je naglasiti da je cijena usluge ponovnog uključenja struje individualna i ovisi o nekoliko faktora, kao što su iznos duga i broj prekida. Konačan iznos će vam biti obznanjen prilikom podnošenja zahtjeva i dostavljanja dokumentacije.

Potrebni dokumenti

Za podnošenje zahtjeva za ponovno uključenje struje potrebno je da pripremite sljedeće dokumente:

 • Popunjeni i potpisani zahtjev za ponovno uključenje struje;
 • Kopija osobne iskaznice ili putovnice vlasnika računa za struju;
 • Kopija osobne iskaznice ili putovnice ovlaštenog zastupnika, ukoliko je zahtjev podnosi ovlaštena osoba;
 • Kopija računa za struju iz prethodnog razdoblja;
 • Potvrda o plaćanju računa za struju iz prethodnog razdoblja, ukoliko je dostupna;
 • Svjedodžba o vlasništvu nad nekretninom ili ugovor o najmu, kako bi se dokazalo pravo korištenja struje;

Napomena: Ukoliko vam je struja isključena zbog duga, također ćete morati dostaviti dokaz o izvršenom plaćanju ili dogovoru o plaćanju duga.

You might be interested:  Ozren Muller Razvod

Cjenik usluge

Ovdje možete naći cjenik usluge ponovnog uključenja struje. Molimo da imate na umu da su navedene cijene samo informativne prirode i mogu varirati ovisno o vašem mjestu prebivališta i uvjetima pružatelja usluge.

Cijena ponovnog uključenja struje

Cijena za ponovno uključenje struje iznosi 100 HRK. Ova cijena pokriva administrativne troškove i aktivaciju usluge.

Dodatni troškovi

Uz cijenu ponovnog uključenja struje, mogu se primijeniti i dodatni troškovi koji ovise o specifičnim zahtjevima i uvjetima pružatelja usluge. Ovi troškovi mogu uključivati ​​navedeni porez, dodatne troškove rada izvan radnog vremena ili troškove radova na električnoj instalaciji.

Za točne informacije o dodatnim troškovima, molimo vas da se obratite pružatelju usluge struje na vašem području.

Plaćanje i rokovi

Prilikom podnošenja zahtjeva za ponovno uključenje struje, korisnik je dužan izvršiti plaćanje određene naknade. Naknada se određuje na temelju vrste zahtjeva i trenutnog stanja računa korisnika.

Detaljan izračun potrebne naknade može se provjeriti kontaktiranjem lokalne električne kompanije ili putem internetske stranice iste. Nakon što se iznos naknade odredi, korisnik mora podmiriti plaćanje unutar određenog roka.

Rokovi plaćanja

Općenito, rokovi plaćanja zahtjeva za ponovno uključenje struje su unaprijed određeni i moraju se poštivati. Ukoliko se rokovi ne poštuju, korisnik može biti suočen s daljnjim kašnjenjem u ponovnom uključenju struje.

Prilikom podnošenja zahtjeva, korisniku će biti obaviješteno o točnom roku plaćanja i posljedicama kašnjenja. Važno je da korisnik bude svjestan svojih obveza te da izvrši plaćanje unutar određenog vremenskog okvira kako bi izbjegao dodatne probleme s opskrbom strujom.

Načini plaćanja

Električna kompanija obično omogućuje nekoliko načina plaćanja naknade za ponovno uključenje struje. To mogu biti:

1. Plaćanje putem interneta: Korisnik može izvršiti plaćanje putem internetskog bankarstva ili kartice. Prilikom plaćanja putem interneta, korisnik treba osigurati da unese točne podatke i prati upute za plaćanje.

2. Plaćanje na šalteru: Korisnik može posjetiti lokalnu poslovnicu električne kompanije i izvršiti plaćanje na šalteru. Potrebno je imati sa sobom račun ili druge relevantne dokumente kako bi se osiguralo ispravno izvršenje plaćanja.

3. Plaćanje putem bankovnog transfera: Korisnik može izvršiti plaćanje putem bankovnog transfera. U tom slučaju, korisnik treba osigurati da unese točne podatke o primatelju i svrhu plaćanja kako bi se izbjegle greške u transakciji.

Važno je da korisnik odabere način plaćanja koji mu najviše odgovara i slijedi upute koje mu je pružila električna kompanija. Pravovremeno i točno izvršavanje plaćanja osigurava nesmetan proces ponovnog uključenja struje.

Obveze korisnika

Korisnici struje imaju određene obveze koje moraju ispuniti kako bi ostvarili ponovno uključenje struje. Ove obveze uključuju:

 • Podnošenje zahtjeva za ponovno uključenje struje pravovremeno i na propisan način
 • Plaćanje svih dospijelih i neplaćenih računa za struju
 • Isključivanje svih električnih uređaja i aparata prije intervencije stručnih osoba
 • Omogućavanje pristupa elektromontažnim timovima kako bi izvršili potrebne radnje
 • Izvršavanje svih uputa i zahtjeva nadležnih tijela za ponovno uključenje struje

Važno je da korisnici budu svjesni svojih obveza i pridržavaju se svih pravila i propisa kako bi postupak ponovnog uključenja struje bio uspješno i brzo obavljen.

You might be interested:  Izračun Plaća 2017

Važne napomene

Budite sigurni da ste provjerili svoj račun za struju kako biste saznali je li vam isključena usluga i zbog kojeg razloga. Također, prije podnošenja zahtjeva za ponovno uključenje struje, provjerite ima li vaš objekt ispravno instaliranu opremu i sve potrebne certifikate.

Kada popunjavate zahtjev, pažljivo pročitajte i popunite sve tražene informacije. Obavezno pružite točne detalje o adresi objekta i kontakt informacijama.

Molimo vas da se pripremite za plaćanje naknade za ponovno uključenje struje koja se može razlikovati ovisno o vašem postupku i mjestu stanovanja. Provjerite važeću cjenik ili se konzultirajte s našim službenicima za informacije o cijeni usluge.

Nakon što podnesete zahtjev, pratite redovito svoju e-poštu i SMS obavijesti kako biste dobili relevantne informacije i ažuriranja o vašem zahtjevu.

Kontakt informacije

Za više informacija o postupku zamolbe za ponovno uključenje struje, možete nas kontaktirati na sljedeće načine:

Telefon

Naša služba za korisnike je dostupna radnim danima od 8:00 do 16:00 sati. Možete nas kontaktirati putem telefonskog broja: +385 123456789.

Email

Za pitanja i informacije vezane uz zamolbu za ponovno uključenje struje, možete nam poslati email na sljedeću adresu: [email protected].

Naš tim će se potruditi da vam pruži sve potrebne informacije i podršku u vezi sa vašom zamolbom za ponovno uključenje struje.

Pitanja i odgovori:

Koje dokumente trebam priložiti uz zahtjev za ponovno uključenje struje?

Uz zahtjev za ponovno uključenje struje trebate priložiti sljedeće dokumente: presliku osobne iskaznice vlasnika ili zakupnika objekta, presliku računa za struju ili potvrdu o plaćanjima za struju, te presliku rješenja o izdavanju građevinske dozvole ili uporabne dozvole objekta.

Koji je postupak za podnošenje zahtjeva za ponovno uključenje struje?

Postupak za podnošenje zahtjeva za ponovno uključenje struje obuhvaća sljedeće korake: prvo je potrebno prikupiti potrebnu dokumentaciju, zatim popuniti zahtjev za ponovno uključenje struje i dostaviti ga elektroničkom poštom ili osobno na šalteru energetske tvrtke. Nakon podnošenja zahtjeva, potrebno je sačekati na odobrenje za uključenje struje, što može potrajati do nekoliko radnih dana.

Koliko traje proces od podnošenja zahtjeva za ponovno uključenje struje do realizacije?

Vrijeme potrebno za realizaciju zahtjeva za ponovno uključenje struje može varirati ovisno o specifičnoj situaciji i opterećenju energetske tvrtke koja obavlja ove usluge. Uobičajeno, postupak obično traje nekoliko radnih dana. Važno je napomenuti da je potrebno planirati unaprijed i podnijeti zahtjev za ponovno uključenje struje na vrijeme kako bi se izbjegle nepotrebne zastoje.

Kolika je cijena usluge za ponovno uključenje struje?

Cijena usluge za ponovno uključenje struje može varirati ovisno o energetskoj tvrtki koja obavlja uslugu i specifičnoj situaciji. Uobičajeno, cijena se sastoji od administrativnih troškova za obradu zahtjeva i troškova vezanih uz tehničke radove potrebne za uključenje struje. Preporučuje se kontaktirati izravno energetsku tvrtku kako biste dobili točne informacije o cijeni usluge za ponovno uključenje struje.