Zahtjev za povrat sredstava plaćenih na ime prethodnog pregleda | Važne informacije

Zahtjev za povrat sredstava plaćenih na ime prethodnog pregleda

Zahtjev Za Povrat Sredstava Plaćenih Na Ime Prethodnog Pregleda

Važne informacije

Dragi pacijenti,

Žao nam je što ste morali platiti prethodni pregled. Razumijemo da su neplanirani izdaci uvijek neugodni. Međutim, želimo vas obavijestiti da imate pravo na povrat plaćenih sredstava ukoliko se ispunjavaju određeni uvjeti. Ovdje vam predstavljamo postupak i kako podnijeti zahtjev za povrat sredstava.

Postupak zahtjeva

1. Podnesite zahtjev za povrat sredstava našem osoblju. Molimo vas da priložite sve relevantne dokumente, uključujući originalni račun za pregled i vašu medicinsku kartu.

2. Vaš zahtjev će biti proslijeđen nadležnom odjelu koji će ga pažljivo pregledati i donijeti odluku o povratu sredstava.

3. Nakon obrađivanja vašeg zahtjeva, bit ćete obaviješteni o statusu povrata sredstava. Ukoliko vaš zahtjev bude odobren, sredstva će vam biti vraćena putem istog načina plaćanja koji ste koristili prilikom prvotne uplate.

Uvjeti povrata sredstava

Da biste ostvarili pravo na povrat sredstava plaćenih na ime prethodnog pregleda, moraju se ispunjavati sljedeći uvjeti:

 • Pregled mora biti obavljen unutar određenog vremenskog perioda koji se navodi našim uputama.
 • Račun za pregled mora biti plaćen u potpunosti prije podnošenja zahtjeva za povrat.
 • Zahtjev za povrat sredstava mora biti podnesen u roku od 30 dana nakon obavljenog pregleda.

Zaključak

Nadamo se da ste razumjeli naš postupak za povrat sredstava plaćenih na ime prethodnog pregleda. Ako želite podnijeti zahtjev ili imate dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte. Naš tim će vam rado pomoći.

Zahtjev za povrat sredstava plaćenih na ime prethodnog pregleda

Ovaj obrazac treba koristiti za podnošenje zahtjeva za povrat novčanih sredstava koja su plaćena na ime prethodnog pregleda. Ukoliko ste platili pregled koji je otkazan ili preskočen iz bilo kojeg razloga, možete podnijeti zahtjev za povrat sredstava.

Koraci za podnošenje zahtjeva:

 1. Ispunite obrazac zahtjeva sa svim potrebnim informacijama o pregledu koji je plaćen.
 2. Pristavite sve potrebne dokumente koji potvrđuju plaćanje i otkazivanje ili preskakanje pregleda.
 3. Poslati popunjeni obrazac i potrebne dokumente na adresu koja je naznačena na obrascu.
 4. Nakon što primimo vaš zahtjev, provjerit ćemo podatke i pregledati dokumente.
 5. U roku od 14 radnih dana od primitka zahtjeva, obavijestit ćemo vas o statusu vašeg zahtjeva.
 6. Ako je vaš zahtjev odobren, izvršit ćemo povrat sredstava na račun koji ste naveli u obrascu. Ako nije odobren, obavijestit ćemo vas o razlozima odbijanja.

Važno je napomenuti da će se troškovi obrade zahtjeva možda primjenjivati. Detaljne informacije o tim troškovima možete pronaći na obrascu zahtjeva.

Važne informacije

Ovdje možete pronaći važne informacije o povratu sredstava plaćenih na ime prethodnog pregleda:

 • Potrebno je popuniti obrazac zahtjeva za povrat sredstava koji možete preuzeti na našoj web stranici.
 • Ispunjene obrasce treba poslati putem pošte na našu adresu, zajedno s kopijom računa koji potvrđuje plaćanje prethodnog pregleda.
 • Rok za podnošenje zahtjeva za povrat sredstava je 30 dana od datuma plaćanja.
 • Povrat sredstava će biti izvršen putem elektroničkog transfera na vaš bankovni račun.
 • Molimo da obratite pažnju da će se povrat sredstava vršiti isključivo na ime koje je navedeno na računu za prethodni pregled.
 • Nakon što primimo vaš zahtjev, bit ćete obaviješteni o statusu povrata sredstava putem e-maila.
 • Ukoliko imate dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte putem telefona ili e-maila navedenih na našoj web stranici.

Nadamo se da smo vam pružili sve potrebne informacije o povratu sredstava. Ukoliko imate bilo kakve nedoumice, slobodno nas kontaktirajte i rado ćemo vam pomoći.

Kako podnijeti zahtjev

Da biste podnijeli zahtjev za povrat sredstava plaćenih na ime prethodnog pregleda, slijedite sljedeće korake:

 1. Pripremite potrebne dokumente

  Osigurajte da imate sljedeće dokumente pri ruci:

  • Izvorni račun koji potvrđuje plaćanje prethodnog pregleda
  • Službeni izvještaj o prethodnom pregledu
  • Dokaz o pravu na povrat sredstava (ukoliko postoji)
  • Važeća identifikacijska dokumentacija
 2. Ispunite zahtjev

  Preuzmite zahtjev za povrat sredstava s naše web stranice i pažljivo ga ispunite s potrebnim informacijama.

 3. Dostavite dokumente

  Prikupite sve potrebne dokumente i preporučenom poštom ili osobno dostavite zahtjev i dokumente na našu adresu.

 4. Pratite status zahtjeva

  Nakon predaje zahtjeva, možete pratiti status vašeg zahtjeva putem naše online platforme za praćenje.

 5. Obavijest o povratu sredstava

  Nakon analize vašeg zahtjeva, obavijestit ćemo vas o odluci o povratu sredstava u roku od 30 dana.

Koraci za povrat sredstava

Evo koraka koje trebate slijediti za povrat sredstava za plaćene prethodne preglede:

 1. Popunite zahtjev za povrat

  Prvi korak je da popunite zahtjev za povrat sredstava. Ovaj zahtjev možete dobiti u našem uredu ili ga možete preuzeti s naše web stranice.

 2. Prikupite potrebne dokumente

  Da biste ostvarili povrat sredstava, trebat će vam određeni dokumenti. Ovi dokumenti uključuju originalni račun za prethodni pregled, identifikacijski dokument (kao što je vaša osobna iskaznica) i sve druge relevantne dokumente.

 3. Predajte zahtjev i dokumente

  Nakon što popunite zahtjev za povrat i prikupite sve potrebne dokumente, trebate doći u naš ured i predati ih našem osoblju. Naši djelatnici će provjeriti sve dokumente i potvrditi vaš zahtjev za povrat sredstava.

 4. Obrada zahtjeva

  Nakon što predamo vaš zahtjev za povrat sredstava, započeti ćemo s obradom istog. Ovaj proces može potrajati neko vrijeme, pa vas molimo za strpljenje. Ako bude potrebe za dodatnim informacijama ili dokumentima, kontaktirat ćemo vas kako bismo sve riješili.

 5. Povrat sredstava

  Nakon što obradimo vaš zahtjev za povrat sredstava, izvršit ćemo povrat sredstava na račun koji ste nam dostavili. Ovaj proces obično traje nekoliko radnih dana, pa vas molimo za strpljenje dok ne primite povrat sredstava.

Ako imate bilo kakva pitanja ili nedoumice u vezi povrata sredstava, slobodno nas kontaktirajte. Naše ljubazno osoblje bit će vam na raspolaganju za sva dodatna pojašnjenja i pomoć.

Važno je napomenuti da korisnici trebaju biti svjesni da postoji mogućnost da se zahtjevi za povrat sredstava odbiju u određenim situacijama. To se obično događa kada su plaćeni prethodni pregledi bili izvan jamstvenog roka ili ako je došlo do nepravilne uporabe ili oštećenja proizvoda.

Dokumenti Kontakt informacije
Zahtjev za povrat sredstava Telefon: 091 123 4567
Email: [email protected]
Originalni račun za prethodni pregled Adresa: Primjer ulica 1, 10000 Grad, Hrvatska
Identifikacijski dokument Radno vrijeme: Pon – Pet: 9:00 – 17:00

Zahtjevni dokumenti za povrat sredstava

Zahtjevni dokumenti za povrat sredstava

Kako biste zatražili povrat sredstava koja ste platili za prethodni pregled, bitno je prikupiti određene dokumente i dostaviti ih zajedno s vašim zahtjevom. Ovi dokumenti su neophodni radi provjere i obrade vašeg zahtjeva za povratom sredstava.

Potvrda o plaćanju

Jedan od najvažnijih dokumenata je potvrda o plaćanju. Ova potvrda mora sadržavati vaše ime i prezime, iznos koji ste platili, točan datum plaćanja, te naziv i kontaktne podatke naše tvrtke.

Izvješće o pregledu

Također, bitno je dostaviti i izvješće o prethodnom pregledu koje je obavljeno i za koje želite zatražiti povrat sredstava. Ovo izvješće mora biti detaljno i sadržavati sve relevantne informacije o pregledu, uključujući i dijagnozu, rezultate pregleda, te u kojem je periodu pregled obavljen.

Molimo vas da prilikom dostave zahtjeva za povratom sredstava pravilno pripremite ove dokumente kako biste olakšali i ubrzali proces provjere i obrade vašeg zahtjeva.

Provjerite važne datume

U nastavku je prikazana tabela sa važnim datumima koje trebate imati na umu prilikom zahtjeva za povrat sredstava plaćenih na ime prethodnog pregleda:

Datum Opis
1. siječnja Rok za podnošenje zahtjeva za povrat sredstava
15. siječnja Rok za provjeru podnesenih zahtjeva
1. veljače Početak obračuna povrata sredstava
15. veljače Rok za isplatu povrata sredstava

Molimo vas da obratite pažnju na ove datume kako biste se pravovremeno informisali i poduzeli potrebne korake u vezi s povratom sredstava na vaše ime.

Pregledajte uvjete povrata sredstava

Prije nego što podnesete zahtjev za povrat sredstava plaćenih na ime prethodnog pregleda, molimo da pregledate i razumijete uvjete povrata sredstava. Ovi uvjeti određuju pod kojim uvjetima možete zatražiti povrat sredstava i mogućnost odobrenja vašeg zahtjeva.

Rokovi povrata sredstava

Da biste ispunili uvjete za povrat sredstava, morate podnijeti zahtjev u određenom roku. Rokovi će biti jasno navedeni u uvjetima povrata sredstava. Molimo da se pridržavate navedenih rokova kako bi vaš zahtjev bio pravovremeno obrađen.

Ispravan način podnošenja zahtjeva

Da biste mogli zatražiti povrat sredstava, morate ispravno popuniti zahtjev za povrat sredstava. Molimo da pažljivo pročitate upute i osigurate se da ste pravilno unijeli sve potrebne podatke. Nepravilno popunjeni zahtjevi neće biti prihvaćeni.

Ako imate bilo kakva pitanja ili nedoumice u vezi s uvjetima povrata sredstava, slobodno nas kontaktirajte. Naš tim će biti sretan da vam pruži sve potrebne informacije kako biste mogli uspješno podnijeti zahtjev za povrat sredstava.

Kontaktirajte nas za dodatne informacije

Kontaktirajte nas za dodatne informacije

Za sve dodatne informacije vezane za povrat sredstava koja su plaćena na ime prethodnog pregleda, slobodno nas kontaktirajte. Naš stručni tim je ovdje da vam pomogne sa svim pitanjima i nedoumicama koje imate.

Kontakt informacije

Telefon: +385 1 2345 678

Email: [email protected]

Također, možete nas posjetiti na našoj adresi:

Ulica Primjer 123,

Grad Primjer,

Država Primjer

Radno vrijeme našeg call centra je od ponedjeljka do petka, od 9 do 17 sati.

Napomena: Ukoliko želite da povrat sredstava bude obradjen, molimo vas da nam dostavite sve potrebne informacije o plaćanju.

Pitanja i odgovori:

Kako mogu zatražiti povrat sredstava koje sam platio/la za prethodni pregled?

Da biste zatražili povrat sredstava za plaćeni prethodni pregled, potrebno je kontaktirati zdravstvenu ustanovu u kojoj ste obavili pregled. Trebate im pružiti sve potrebne informacije o plaćanju i zatražiti povrat sredstava. Oni će vam dati daljnje upute o postupku i obradi vašeg zahtjeva za povrat sredstava.

Koliko dugo traje proces povrata sredstava?

Proces povrata sredstava može trajati različito vrijeme, ovisno o zdravstvenoj ustanovi i njihovim internim procesima. U nekim slučajevima, povrat sredstava može biti obrađen u roku od nekoliko dana, dok u drugim slučajevima može potrajati nekoliko tjedana ili čak mjeseci. Savjetujemo vam da kontaktirate zdravstvenu ustanovu kako biste dobili točne informacije o vremenskom razdoblju potrebnom za obradu povrata sredstava.

Koji su dokumenti potrebni za zahtjev za povrat sredstava?

Zahtjev za povrat sredstava za prethodni pregled obično zahtijeva nekoliko osnovnih dokumenata. To uključuje kopiju računa ili potvrdu o plaćanju prethodnog pregleda, osobne identifikacijske podatke kao što su ime, prezime, adresa i kontakt broj te važeći broj zdravstvenog osiguranja. Međutim, svaka zdravstvena ustanova može imati svoje specifične zahtjeve za dokumentaciju, pa je najbolje kontaktirati ih i provjeriti koji su točno dokumenti potrebni za vaš zahtjev za povrat sredstava.

Mogu li dobiti povrat sredstava ako sam obavio/la prethodni pregled prije više od 6 mjeseci?

Mogućnost povrata sredstava za prethodni pregled obično ovisi o pravilima i propisima zdravstvene ustanove. U nekim slučajevima, zdravstvena ustanova može omogućiti povrat sredstava za prethodni pregled i nakon više od 6 mjeseci, dok u drugim slučajevima povrat sredstava može biti moguć samo unutar određenog vremenskog razdoblja. Savjetujemo vam da kontaktirate zdravstvenu ustanovu i provjerite njihova pravila i uvjete za povrat sredstava za prethodni pregled obavljen prije više od 6 mjeseci.