Zahtjev za prijateljstvo na Facebooku: Kako poslati i primiti zahtjev za prijateljstvo

Zahtjev za prijateljstvo na Facebooku

Zahtjev Za Prijateljstvo Facebook

Facebook je jedna od najpopularnijih društvenih mreža na svijetu, koja omogućava korisnicima da se povežu s prijateljima, obitelji i kolegama. Jedan od osnovnih načina za povezivanje s drugim korisnicima je slanje zahtjeva za prijateljstvo. U ovom članku saznajte kako poslati zahtjev za prijateljstvo na Facebooku i kako prihvatiti ili odbiti zahtjev koji ste primili.

Kako biste poslali zahtjev za prijateljstvo na Facebooku, prvo morate pronaći osobu s kojom želite biti povezani. Možete to učiniti na nekoliko načina. Jedan način je traženje osobe putem tražilice na vrhu stranice. Drugi način je pregledavanje profila zajedničkih prijatelja i odabir osobe koju želite dodati. Također možete pronaći prijatelje preko grupa, stranica ili događaja na kojima ste sudjelovali.

Kada pronađete osobu s kojom želite biti prijatelji, idite na njezin profil i kliknite na gumb “Dodaj prijatelja”. Otvorit će se prozor u kojem možete poslati zahtjev za prijateljstvo. Možete dodati osobnu poruku ako želite, i zatim kliknite na gumb “Pošalji zahtjev”. Osoba kojoj ste poslali zahtjev će primiti obavijest o zahtjevu i može ga prihvatiti ili odbiti.

Važno je biti pažljiv pri slanju zahtjeva za prijateljstvo na Facebooku. Prije slanja zahtjeva, provjerite je li osoba s kojom želite biti prijatelji stvarna osoba s kojom imate neke zajedničke interese ili poznanstva. Osim toga, budite strpljivi kada očekujete odgovor na svoj zahtjev. Ne treba biti uvrijeđen ukoliko vam osoba odbije zahtjev ili ne odgovori. Svi imaju pravo na odabir svojih prijatelja na društvenim mrežama.

Kada primate zahtjev za prijateljstvo na Facebooku, obavijest o zahtjevu bit će prikazana na vrhu vaše početne stranice. Također, možete provjeriti zahtjeve za prijateljstvo putem ikone “Zahtjevi” na vrhu stranice ili putem “Prijatelji” sekcije vašeg profila. Klikom na obavijest ili ikonu, otvorit će se stranica s prikazom zahtjeva za prijateljstvo koje ste primili. Možete prihvatiti zahtjev klikom na gumb “Prihvati” ili ga odbiti klikom na gumb “Odbij”.

Zahtjev za prijateljstvo na Facebooku

Prijateljstvo na Facebooku je jedan od načina da ostanemo povezani sa ljudima koje poznajemo i pruža nam mogućnost da pratimo njihove aktivnosti i dijelimo s njima naše vlastite trenutke. Da biste uspostavili prijateljstvo sa nekim na Facebooku, morate poslati zahtjev za prijateljstvo i pričekati da oni prihvate vaš zahtjev.

Kako poslati zahtjev za prijateljstvo:

Kako poslati zahtjev za prijateljstvo:

1. Pronađite osobu koju želite dodati kao prijatelja. Možete to učiniti putem pretrage na vrhu svog Facebook naloga ili putem preporuka koje vam Facebook pruža na temelju vašeg trenutnog društvenog kruga.

2. Kada pronađete osobu koju želite dodati, otvorite njen profil kako biste vidjeli njen sadržaj i aktivnosti.

3. Na profilnoj stranici osobe, kliknite na gumb “Dodaj u prijatelje”. Ova opcija se može mijenjati nakon što unesete zahtjev za prijateljstvo.

You might be interested:  Zahtjev Za Otpis Duga 2018

4. Nakon što kliknete na gumb “Dodaj u prijatelje”, pojavit će se prozor u kojem možete dodati poruku sa zahtjevom za prijateljstvo. Ova poruka je opcionalna i može vam pomoći da objasnite svoju povezanost s tom osobom, ako je to potrebno.

5. Kliknite na gumb “Pošalji zahtjev” da biste poslali zahtjev za prijateljstvo. Osoba će primiti obavijest o vašem zahtjevu za prijateljstvo.

Kako primiti zahtjev za prijateljstvo:

Kada netko pošalje zahtjev za prijateljstvo na Facebooku, vi ćete primiti obavijest o tome. Možete primiti obavijest putem e-pošte, mobilne aplikacije ili notifikacije na Facebooku. Da biste prihvatili zahtjev, slijedite ove korake:

1. Kliknite na obavijest o zahtjevu za prijateljstvo koju ste primili.

2. Otvorit će se profil osobe koja je poslala zahtjev za prijateljstvo.

3. Na profilnoj stranici osobe, kliknite na gumb “Prihvati zahtjev” da biste dodali osobu kao prijatelja.

Nakon što osoba prihvati vaš zahtjev za prijateljstvo, vi ćete postati prijatelji na Facebooku. Moći ćete vidjeti njen sadržaj i aktivnosti na svom vijestima!

Treba napomenuti da je moguće odbiti zahtjev za prijateljstvo ili otkačiti prijateljstvo s nekim na Facebooku ako više ne želite biti povezani s tom osobom.

Kako poslati zahtjev za prijateljstvo

Da biste poslali zahtjev za prijateljstvo na Facebooku, slijedite ove korake:

Korak 1: Prijavite se na svoj Facebook račun

Pristupite Facebooku pomoću vašeg korisničkog imena i lozinke.

Korak 2: Pronađite osobu kojoj želite poslati zahtjev za prijateljstvo

U tražilicu na vrhu stranice unesite ime ili prezime osobe kojoj želite poslati zahtjev za prijateljstvo. Nakon što pritisnete tipku Enter, Facebook će vam prikazati rezultate pretraživanja.

Korak 3: Poslati zahtjev za prijateljstvo

Nakon što pronađete osobu kojoj želite poslati zahtjev za prijateljstvo, kliknite na njezino ime kako biste otvorili njezin profil. Na profilu pronađite gumb “Dodaj u prijatelje” i kliknite na njega. Nakon što kliknete na gumb, Facebook će poslati zahtjev za prijateljstvo toj osobi.

Nakon što je zahtjev poslan, osoba kojoj ste poslali zahtjev će primiti obavijest o zahtjevu za prijateljstvo. Ako prihvati vaš zahtjev, bit ćete međusobno povezani kao prijatelji na Facebooku.

Kako prihvatiti zahtjev za prijateljstvo

Kada primite zahtjev za prijateljstvo na Facebooku, možete ga prihvatiti u nekoliko jednostavnih koraka.

Korak 1: Provjerite obavijesti

Kada vam netko pošalje zahtjev za prijateljstvo, dobit ćete obavijest o tome na svom Facebook profilu. Provjerite svoje obavijesti kako biste vidjeli je li netko poslao zahtjev za prijateljstvo.

Korak 2: Otvorite zahtjev za prijateljstvo

Da biste prihvatili zahtjev za prijateljstvo, kliknite na obavijest koju ste primili ili posjetite odjeljak “Zahtjevi za prijateljstvo” na svom profilu.

Korak 3: Prihvatite zahtjev za prijateljstvo

Kada otvorite zahtjev za prijateljstvo, vidjet ćete opciju “Prihvati” pored imena osobe koja vam je poslala zahtjev. Kliknite na “Prihvati” da biste prihvatili zahtjev za prijateljstvo.

Nakon što prihvatite zahtjev za prijateljstvo, ta osoba će biti dodana na vašu listu prijatelja na Facebooku. Oboje ćete moći vidjeti objave i dijeliti sadržaj jedno s drugim.

Što se događa nakon slanja zahtjeva

Nakon što pošaljete zahtjev za prijateljstvo na Facebooku, nekoliko stvari se može dogoditi.

Prvo, osoba kojoj ste poslali zahtjev će primiti obavijest o vašem zahtjevu. Ta osoba može prihvatiti vaš zahtjev, odbiti ga ili ga ignorirati. Ako osoba prihvati vaš zahtjev, vi postajete prijatelji na Facebooku i možete vidjeti njene objave i komunicirati s njom putem poruka.

Ako osoba odbije vaš zahtjev, nećete postati prijatelji na Facebooku i nećete moći vidjeti njen profil ili objave. Ova osoba također može blokirati vaš zahtjev, što znači da više nećete moći poslati zahtjev za prijateljstvo toj osobi.

Ako osoba ignorira vaš zahtjev, on će ostati na čekanju i moći ćete ga povući ili ponovno poslati. Vaš zahtjev može biti ignoriran iz različitih razloga, na primjer, osoba može biti previše zaposlena ili možda nije zainteresirana za prijateljstvo s vama.

You might be interested:  Alen Kolbas Razvod

Ukratko, nakon slanja zahtjeva za prijateljstvo na Facebooku, ovisno o odgovoru osobe kojoj ste poslali zahtjev, možete postati prijatelji, ostati na čekanju ili biti odbijeni. Važno je biti strpljiv i poštovati odluku druge osobe.

Kako odbiti zahtjev za prijateljstvo

Kada primite zahtjev za prijateljstvo na Facebooku, imate mogućnost prihvatiti ili odbiti zahtjev. Odbijanje zahtjeva za prijateljstvo može biti neugodno, ali postoji nekoliko načina kako to učiniti na pristojan način.

1. Razmislite o razlozima

Prilikom odbijanja zahtjeva za prijateljstvo, važno je razmisliti o razlozima zbog kojih želite odbiti zahtjev. Možda ne poznajete osobu dovoljno dobro ili jednostavno ne želite proširiti svoju mrežu prijatelja na Facebooku. Važno je biti iskren prema sebi i svojim granicama.

2. Kliknite na “Odbij”

Kada primite zahtjev za prijateljstvo, možete ga odbiti klikom na gumb “Odbij”. Nakon klikanja na gumb, Facebook će vas pitati jeste li sigurni da želite odbiti zahtjev. Ako ste sigurni, kliknite na gumb “Odbij”.

Facebook neće obavijestiti osobu koja je poslala zahtjev za prijateljstvo da ste ga odbili. Međutim, ta osoba će moći poslati novi zahtjev za prijateljstvo u budućnosti. Ako ne želite da ta osoba ponovno pošalje zahtjev, možete blokirati njenu profilnu stranicu.

3. Pošaljite poruku osobi koja je poslala zahtjev

Ako se osjećate obvezni objasniti svoju odluku osobi koja je poslala zahtjev za prijateljstvo, možete poslati poruku objašnjavajući svoje razloge. Ova poruka može biti jednostavna i iskrena, ne morate se detaljno objašnjavati.

Na primjer, možete napisati: “Hvala na zahtjevu za prijateljstvo, ali nisam trenutno zainteresiran/a za prihvaćanje novih prijatelja na Facebooku. Hvala na razumijevanju.” Ova poruka će pokazati ljubaznost prema osobi koja je poslala zahtjev, ali istovremeno postaviti granice.

Važno je biti pristojan i ljubazan prilikom odbijanja zahtjeva za prijateljstvo na Facebooku. Svatko ima pravo kontrolirati svoju mrežu prijatelja i odlučiti s kim će biti povezan na društvenim mrežama.

Kako prekinuti prijateljstvo na Facebooku

Kako prekinuti prijateljstvo na Facebooku

Prekid prijateljstva na Facebooku može biti potreban iz različitih razloga, kao što su želja da se smanji broj prijatelja ili da se prekine veza sa određenom osobom. Ako želite prekinuti prijateljstvo na Facebooku, slijedite ove korake:

 1. Prijavite se na svoj Facebook račun.
 2. U gornjem desnom kutu, kliknite na ikonu trokuta.
 3. Iz padajućeg izbornika odaberite “Postavke i privatnost”.
 4. Izaberi “Postavke”.
 5. S lijeve strane, kliknite na “Prijatelji”.
 6. Pronađite osobu s kojom želite prekinuti prijateljstvo i kliknite na “Prijateljstvo”.
 7. Odaberite “Prekini prijateljstvo”.

Nakon što prekinete prijateljstvo sa nekom osobom, ta osoba više neće biti prikazana na vašoj listi prijatelja, niti ćete vi biti prikazani na njihovoj listi prijatelja. Također, nećete moći vidjeti sadržaj koji objavljuju, osim ako nije postavljen kao javan.

Važno je napomenuti: Prekid prijateljstva na Facebooku je nepovratan proces. Ako se predomislite, trebat ćete poslati zahtjev za prijateljstvo ponovno.

Uvijek možete ponovno uspostaviti prijateljstvo s osobom koju ste prethodno prekinuli, slijedeći iste korake opisane gore i odabirom “Dodaj u prijatelje”.

Napomena: Prekid prijateljstva na Facebooku neće obavijestiti drugu osobu da ste prekinuli prijateljstvo. Ako ne želite da to bude tako, možete blokirati tu osobu, što će im poslati obavijest o blokiranju.

Pravila i savjeti za zahtjeve za prijateljstvo

Kada šaljete ili primate zahtjev za prijateljstvo na Facebooku, važno je pridržavati se određenih pravila i slijediti neke savjete kako biste imali pozitivno iskustvo na društvenoj mreži.

Pravila za zahtjeve za prijateljstvo:

 • Ne šaljite zahtjeve osobama koje ne poznajete ili s kojima nemate nikakav prijašnji kontakt.
 • Ne šaljite previše zahtjeva za prijateljstvo u kratkom vremenskom periodu kako biste izbjegli blokiranje ili privremeno ograničavanje vašeg računa.
 • Odgovorite na zahtjeve za prijateljstvo prije nego što pošaljete nove zahtjeve. Neka vaša lista prijatelja bude ravnoteža između prijatelja i nepoznatih osoba.
 • Poštujte tuđu privatnost i ne insistirajte na prijateljstvu s nekim koji očigledno nije zainteresiran za to.

Savjeti za zahtjeve za prijateljstvo:

 • Personalizirajte svoje zahtjeve za prijateljstvo. Umjesto generičke poruke, napišite nešto specifično i prilagođeno osobi kojoj šaljete zahtjev.
 • Pregledajte profil osobe prije slanja zahtjeva za prijateljstvo. Vidjet ćete zajedničke interese ili prijatelje koji vam mogu pomoći u ostvarivanju veze.
 • Pošaljite zajednički prijateljstveni zahtjev osobi koja ima zajedničke prijatelje s vama. To može pomoći u izgradnji povjerenja.
 • Budite pristojni i ljubazni u svojim zahtjevima za prijateljstvo. Izbjegavajte agresivne ili uvredljive poruke.
You might be interested:  Neto Minimalna Plaća 2023

Pratite ova pravila i savjete kako biste imali uspješno iskustvo pri slanju i primanju zahtjeva za prijateljstvo na Facebooku. Budite oprezni i pažljivi te izgradite kvalitetne veze s ljudima koje poznajete i s kojima želite biti povezani na ovoj društvenoj mreži.

Kako postaviti privatnost zahtjeva za prijateljstvo

Facebook vam omogućuje da kontrolirate privatnost zahtjeva za prijateljstvo koje primate i šaljete. Ovaj članak će vam pokazati kako postaviti privatnost zahtjeva za prijateljstvo kako biste imali veći kontrolu nad tim tko može slati i primati zahtjeve za prijateljstvo.

Evo koraka za postavljanje privatnosti zahtjeva za prijateljstvo:

 1. Prijavite se na svoj Facebook račun i otvorite Postavke privatnosti.
 2. U Postavkama privatnosti odaberite “Privatnost” na lijevoj strani ekrana.
 3. Pod odjeljkom “Ko može vam slati zahtjeve za prijateljstvo?” odaberite jednu od opcija:
  • Svi: Omogućuje bilo kojem korisniku da vam pošalje zahtjev za prijateljstvo.
  • Prijatelji prijatelja: Omogućuje samo korisnicima koji su prijatelji vaših prijatelja da vam pošalju zahtjev za prijateljstvo.
  • Samo ja: Onemogućava bilo kojem korisniku da vam pošalje zahtjev za prijateljstvo.
 4. Kad odaberete željenu opciju, kliknite na gumb “Spremi promjene” kako biste postavili privatnost zahtjeva za prijateljstvo.

Nakon što postavite privatnost zahtjeva za prijateljstvo, samo korisnici koji odgovaraju vašim postavkama će moći poslati zahtjev za prijateljstvo. Ova značajka vam omogućuje veću kontrolu nad vašim Facebook iskustvom i može vam pomoći da se zaštitite od neželjenih zahtjeva za prijateljstvo.

Zapamtite da, iako možete postaviti privatnost zahtjeva za prijateljstvo, drugi korisnici i dalje mogu vidjeti javne podatke o vama, kao što su vaše ime i profilna slika. Stoga je važno pažljivo postaviti vaše postavke privatnosti za cjelokupan Facebook račun kako biste bili sigurni da dijelite samo željene informacije s drugim korisnicima.

Pitanja i odgovori:

Kako poslati zahtjev za prijateljstvo na Facebooku?

Da biste poslali zahtjev za prijateljstvo na Facebooku, idite na profil osobe kojoj želite poslati zahtjev, kliknite na gumb “Pošalji zahtjev za prijateljstvo” i potvrdite slanje zahtjeva.

Kako mogu primiti zahtjev za prijateljstvo na Facebooku?

Da biste primili zahtjev za prijateljstvo na Facebooku, otvorite izbornik “Obavijesti” u gornjem desnom kutu i kliknite na “Zahtjevi za prijateljstvo”. Tamo ćete vidjeti sve pristigle zahtjeve i moći ćete prihvatiti ili odbiti svaki od njih.

Mogu li poslati zahtjev za prijateljstvo nekome tko nije u mom prijateljskom krugu na Facebooku?

Da, možete poslati zahtjev za prijateljstvo i osobama koje nisu u vašem prijateljskom krugu na Facebooku. Jednostavno idite na njihov profil, kliknite na gumb “Pošalji zahtjev za prijateljstvo” i vaš zahtjev će im biti poslan.

Mogu li vidjeti da li je osoba pročitala moj zahtjev za prijateljstvo?

Ne postoji funkcija koja vam omogućuje da vidite da li je osoba pročitala vaš zahtjev za prijateljstvo na Facebooku. Jedino što možete vidjeti je da li je osoba prihvatila ili odbila vaš zahtjev, kada to učini.

Koliko vremena imam da prihvatim zahtjev za prijateljstvo?

Ne postoji ograničenje vremena za prihvaćanje zahtjeva za prijateljstvo na Facebooku. Možete prihvatiti zahtjev u bilo kojem trenutku, čak i ako je prošlo dosta vremena od kad ste ga primili.

Kako mogu poslati zahtjev za prijateljstvo na Facebooku?

Da biste poslali zahtjev za prijateljstvo na Facebooku, prvo morate pronaći osobu s kojom želite biti prijatelj. Možete to učiniti tako da upišete ime te osobe u tražilicu na vrhu Facebookove stranice. Kada pronađete osobu, posjetite njezin profil i kliknite na gumb “Dodaj u prijatelje”. Nakon što kliknete na taj gumb, vaš zahtjev za prijateljstvo bit će poslan, a osoba će moći prihvatiti ili odbiti vaš zahtjev. Također možete poslati zahtjev za prijateljstvo s profilne stranice te osobe ako je javna.